Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Bare 20 spillere, men nå midt i sesongen

Årets VM er det første som spilles midt i den norske seriesesongen. Det mener landslagssjef Johnny Petersen er viktig.

OSTRAVA, TSJEKKIA: Etter mange VM i mai, lenge etter at den norske sesongen er ferdig, er det nå VM omtrent midt i den norske innebandyserien.

Det slår heldig ut mener landslagssjefen, selv om det selvfølgelig er likt for alle lag.
- Det var vanskelig for mange spillere å holde seg i gang når langene deres ble slått ut opp mot to måneder før VM, kanskje i en kvartfinale. Noen måtte trene med andre lag, og noen alene. Det ga nok noen utslag på form, og at noen spillere har takket nei til VM. Nå er spillerne midt i sesongen, og mer motivert for landslaget, tror Petersen.

Norge starter VM med tre kamper på tre dager, og i uttaket til turneringen har landslagsledelsen lagt vekt på dette.
Ikke minst fordi det i år ikke er lov til å ha med mer enn 20 spillere, mot tidligere 23.

Det har gjort at landslagsledelsen har måttet tenke litt annerledes. Blant annet er det bare plass til to målvakter.
- Mange norske spillere er vant til en kamp i uka, men her blir det mange tøffe på ei uke. Da må vi ha spillere som orker dette, og tåler belastningen, forklarer Petersen.
- Det er nemlig slik at ingen av de tre første kampene er noe viktigere enn de andre. Taper vi en av dem, kan vi se langt etter semifinale. Derfor må vi ikke gjøre samme feil som i forrige VM, og bare gå rundt på to rekker. Vi trenger tre fungerende rekker i tre tøffe kamper.

Fordelen med bare 20 spillere i troppen, er at ingen må sitte på tribunen i kampene.
- Det gjør det litt lettere å holde stemningen på topp, og ingen trenger å føle seg vraket. Alle er her for å bidra i alle kampene, understreker landslagssjefen.

Tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no