Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Drømmer om semifinale før VM-åpning

Pressemelding:

Lørdag møtes Norge og Danmark til viktig kamp i VM i innebandy for herrer. Landslagssjef Johnny Petersen vet det er en tøff målsetting, men drømmer om semifinale for første gang siden 1996.

PRAHA: - I en lang serie er nok lag som Tsjekkia og Sveits bedre enn oss fortsatt, men i en enkelt VM-kamp kan alt skje. Dommere, utvisninger, nerver og konsentrasjon kan være med å avgjøre. Dersom vi klarer å prestere like bra som i treningskampen mot Latvia i november, på konsentrasjon, presisjon og innsats, kan vi slå disse lagene, sier Petersen.

God trekning
Den ferske landslagssjefen som tok over i høst, har en drøm om en norsk semifinale igjen. Han vet det blir tøft. Det betyr i realiteten at Norge må vinne de tre første kampene i Tsjekkia, mot Danmark, Sveits og Estland.
- Vi har vært heldige med trekningen. Den siste kampen mot Finland betyr neppe noe for dem. I VM for to år siden åpnet Norge med en kjempekamp mot Sveits og spilte uavgjort, men tapte stort for Sverige (2-17) og ødela i realiteten sjansen til å gå videre på målforskjell. Nå har vi en bedre trekning, fastslår landslagssjefen.
Hvis Norge slår Danmark i åpningskampen, tror han på en veldig spennende kamp mot Sveits søndag. Det blir i så fall en kvartfinale.
- Sveits og Tsjekkia, som har vært litt bak Sverige og Finland de siste årene, ser ikke på Norge som noen stor utfordrer. De ser mer opp til de to beste. Det gir oss en sjanse.

Nyttig generalprøve
Ut fra forutsetningene er landslagssjef Johnny Petersen godt fornøyd med de norske forberedelsene.
Han fikk sammen med landslagstrener Erik Hæren korte forberedelser til VM, og to treningskampre mot Latvia.
- Jeg føler vi er der vi skal være. Det vi ikke har rukket hittil kan vi ikke bekymre oss over nå. Det er fortsatt veldig god stemning i laget, sier Petersen.
Den siste uka har det norske laget vært samlet i Norge, og onsdag spilte de en slags generalprøve mot et sammensatt lag av spillere fra Østfold-lagene.
Det endte med tap 2-4 mot flere av de beste utenlandske spillerne i den norske eliteserien. Det sammensatte laget scoret to mål på langskudd som endret retning på vei i mål.
- Det var ikke så verst tross tap. Vi hadde ballkontroll nesten hele oppgjøret, men spilte ballen for mye rundt, og skapte for få målsjanser. Vi var ikke like på hugget som i første kamp mot Latvia i november. Jeg er trygg på at vi skjerper det når VM starter. Det var veldig ålreit å møte et såpass godt lag så tett opp til VM, og få en liten vekker. Vi er takknemlig for at disse spillerne ville stille opp.

Tror på Finland
Petersen tror de norske spillerne hadde stort utbytte av oppgjøret, fordi han regner med at Danmark bruker samme type defensive taktikk i åpningskampen i VM, og satser på kontringer.
- Jeg forventer meg at åpningskampen blir som onsdags treningskamp. Danmark kommer til å spille defensivt, og fysisk tøft, i håp om å få med oss på et slikt spill. Vi må spille med høyt tempo og la ballen gå. Spille rundt danskene.
Petersen tror Finland vinner sin første VM-tittel i årets turnering, etter at Sverige har vunnet de seks første titlene.
- Det er stor mulighet for den normale finalen, men i år føler jeg at Finland har det beste laget, og at de vinner. Og så håper jeg det blir Tsjekkia mot Norge i bronsefinalen, og der gjør vi en god kamp mot vertsnasjonen foran fulle tribuner, ler Johnny Petersen, med sju landskamper for Norge som målvakt på merittlista, og EM i 1994.

VM i Tsjekkia
Gruppekamper i Ostrava
6. des. Norge - Danmark 20.10
7. des. Norge - Sveits 20.00
8. des, Norge - Estland 20.10
10. des, Norge - Finland 14.10

Sluttspill i Praha: De to beste lagene går til semifinale lørdag 13. desember, og bronsefinale og finale søndag 14. desember.
De tre øvrige lagene spiller plasseringskamper fra 5 til 10 samme helg.

Du finner alle resultater og informasjon fra VM her:
www.innebandy.no
www.wfc2008.cz

Resultater siste VM:
2000: 5. plass
2002: 5. plass
2004: 5. plass
2006: 7. plass

Under mesterskapet

Herrelandslaget har med en egen pressesjef under VM i innebandy, og sender ut pressemeldinger fra hver kamp, med kommentarer fra trener og en til to spillere.

Dersom noen ønsker kommentarer fra andre, er vi behjelpelig med å komme i kontakt med disse. Norges Bandyforbund håper pressen unngår å kontakte spillerne direkte, tett opp til kamp.

Dersom noen medier ønsker bilder fra trening eller kamp, er det bare å ta kontakt. Vi tar ca. 500 bilder pr. kamp med en Nikon D2h av god kvalitet, og dersom det ikke er veldig spesielle ønsker, er bildene til fri bruk. Bilder vil ikke bli sendt ut, uten at det bestilles.
OBS! På grunn av sene kamper og problemer med deadline for noen, vil de som har bestilt på forhånd bli prioritert.

Bilder og artikler vil også bli lagt ut på www.innebandy.no, og bildene kan benyttes på nettaviser, mot kreditering, og en link til sidene.

mvh
Henning Rugsveen
Pressekontakt for herrelandslaget
+ 47 95 85 05 33
henningh@ha-nett.no

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no