Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

- Artikler og Notiser - Resultater -
- Spillerpresentasjon - Bilder -

Norsk tap etter trøtt start

Norge - Latvia 5-6
Norge ble nummer seks i årets VM i innebandy, en plass bedre enn for to år siden. Mot Latvia var ikke laget med fra start da kampen startet klokka ti om morgenen, og lå under 0-3 etter drøyt ni minutter.

PRAHA, TSJEKKIA: Norge ville gjerne bli nummer fem i årets VM, men var ikke klare til kamp da oppgjøret mot Latvia startet søndag morgen.

Latvia var effektive og scoret to mål de første tre minuttene, og satte press på et norsk lag.
Det ble både 3-0 og 4-0 før Norge våknet midtveis i andre periode.

- Les mer - Kampfakta - Bilder - Web-TV -

Norge spiller om 5. plass

Norge - Finland 5-15
Norge spiller mot Latvia om 5. plass i innebandy-VM for herrer. Finland ble som ventet for sterke onsdag, og vant 15-5.

OSTRAVA, TSJEKKIA: Norge hadde en teoretisk sjanse til semifinale i VM i Tsjekkia, men måtte da slå sølvlaget i forrige, VM, Finland.

Finnene ledet 2-0 etter sju minutter av første periode og så ut til å ha god kontroll på kampen.
Resten av perioden var imidlertid Norge vel så farlige, og i tillegg til Lars Harald Eides scoring på et langskudd fra midten, hadde Ketil Kronberg et skudd i stolpen og Norge flere gode sjanser og vant skuddstatistikken 13-7.

I den andre perioden gjorde Finland noen endringer i rekkene og satte opp tempoet betydelig. Det ga 7-0 på de første 13 minuttene, og kampen var avgjort.
- Vi kunne ha ligget i en boks hele kampen, og tapt 5-0, men hva hadde vi lært av det? Vi ville prøve å spille innebandy mot Finland, og vi våget å stå fram forsøke. Derfor slipper vi også inn flere mål enn noen av de andre motstanderne. Vi går i angrep med tre og fullfører kontringer, det gir oss fem mål, men også et bevis på at det er et stykke opp til et av verdens beste lag, sier landslagssjef Johnny Petersen.

- Les mer - Kampfakta - Bilder - Kampen i reprise på Web-tv -

Norge knuste Estland

Norge - Estland 13-5
Norges innebandyherrer hadde ingen problemer med å slå Estland i VM mandag. Dermed lever fortsatt semifinalehåpet, selv om det blir tøft å slå Finland.

OSTRAVA, TSJEKKIA: - Hvis Finland slår Sveits, skal vi møte et finsk lag som ikke har mye å spille for, og har spilte fire kamper på fire dager. Vi må i hvert fall gå ut og forsøke, selv om det selvfølgelig bli vanskelig, sier landslagssjef Johnny Petersen.
Estland hadde lite å stille opp med mot Norge, selv om de bare hadde tapt med ett må for Sveits, og tapte 0-7 for en av VM-favorittene, Finland. Norge var konsentrert gjennom nesten hele kampen, og ga årets overraskelseslag i A-VM får sjanser.

Tremålsscorer Ketil Kronberg ble kåret til Norges beste spiller.
- Det var herlig at vi klarte å løfte oss etter det skuffende tapet for Sveits. Vi starter litt rufsete og får ikke så godt utbytte av vårt høye press som vi håpet. Johan reddet et par kjempesjanser, sier lagkaptein Kronberg.

- Les mer - Kampfakta - Bilder - WEB-TV -

Norge raknet i siste periode

Norge - Sveits 6-9
Norges verdensstjerne Ketil Kronberg inviterte til fest, men for mange norske feil ødela sjansen mot Sveits i innebandy-VM. Det norske undertallsspillet var for dårlig i den viktige kampen.

OSTRAVA, TSJEKKIA: Ketil Kronberg er til daglig en av de beste spillerne i verdens beste liga i Sverige.
I dag møtte han flere av sine lagkamerater i klubblaget da Sveits var motstander i VM.

Og Kronberg bød lagkameratene og motstanderne opp til dans, og scoret to flotte mål. Norges 2-2 mål var det 200. målet VM-målet for herrelandslaget, og Kronbergs 40. landslagsmål.

Norge ledet 5-3, men etter at sveitserne utliket til 5-5 rett før andre pause, raknet det for Norge i den tredje perioden, der sveitserne scoret fire mål på de første sju minuttene.

- Les mer - Kampfakta - WEB-TV - Bilder -

Norge slo Danmark

Norge - Danmark 7-3
De norske veteranene var svært revansjesugne da Norge slo Danmark 7-3 i åpningskampen i VM i innebandy for herrer. Willy Fauskanger ble den første norske landslagsspiller med 100 målpoeng.

OSTRAVA, TSJEKKIA: - Det er egentlig et eventyr. VM-turneringene mine har alltid gått bra, ja egentlig det meste med landslaget. Det var utrolig deilig, sier Willy Fauskanger, som scoret tre mål og hadde en målgivende pasning.
For to år siden var de med å tape for Danmark, og endte bare på en sjuendeplass i innebandy-VM for herrer.

I går glødet de da Danmark ble satt på plass i Tsjekkia. Raymond Evensen, Willy Fauskanger og Andreas Sletten sto bak alle de fire første scoringene, selv om debutant Runar Snellingen fikk æren av å score på straffeslaget veteranene skaffet.
- Det var surt å spille 1-1 mot Danmark på hjemmebane i 2000 og miste en semifinale, og ergerlig å tape for to år siden. Derfor var denne seieren ekstra godt, sier 32-åringen.