Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norge møter Tsjekkia i A-VM 2010

Det internasjonale innebandyforbundet benyttet en av pausene under semifinalen mellom Finland og Sveits i U19-VM til å trekke puljene for neste A-VM for menn.

I 2010 skal VM for første gang arrangeres med 16 lag i fire puljer, hvor de to beste lagene fra hver pulje går videre til sluttspillet.

Åtte lag, deriblant Norge, er automatisk kvalifisert til mesterskapet, mens det skal spilles kvalifiseringer om de siste åtte plassene.

Norge var ranket på nivå 2 i trekningen, og havnet i pulje med nivå 1 laget Tsjekkia i verdensmesterskapet som skal arrangeres i Finland.

Landslagssjef Johnny Petersen uttaler at han er veldig fornøyd med trekningen, og at Tsjekkia var det laget man ønsket.
- Nå har vi stort sett møtt Sveits de siste mesterskapene, så det var helt ok å få en annen motstander.
- Fint å slippe og møte Sverige eller Finland som vi også kunne ha fått, så dette var en bra trekning for oss, sier Petersen.

Hvem som blir de to siste lagene i Norges pulje er fortsatt ikke avgjort, men det blir et lag fra kvalifiseringsturneringer i Europa som spilles mellom Italia, Nederland, Slovakia, Georgia, Estland, Slovenia, Spania og Liechtenstein.

Det siste laget i pulja vil komme fra Asia & Oseania, og kan da bli Japan, Singapore, Australia, Korea, Malaysia eller India.

- Les mer om det nye kvalifiseringssytemet til VM på IFF sine sider -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no