Spilte ikke norsk nok

Sveits pangåpner kampen med et tidlig mål. Norge fortsetter sitt spill, men så har dessverre de sveitsiske jentene en god periode der de lager to mål. Norge tar timout og trenerne gir defensive direktiver. Minuttet etter setter Sveits nok en ball i mål. Norge får en straffe like etter, som dessverre treffer stangen og spretter ut til siden. Norge får derfor et overtallspill og dagens trening bærer endelig frukter. Marna Lunde gir pasning til Karoline Sanderengen, som setter ballen, utagbart for den sveitsiske målvakten, i mål. Norge er nå med mer i kampen etter dette og forhindrer Sveits fra å sette ballen i mål de neste ti minuttene. Sveits skårer nok en gang.

Den andre perioden starter nok en gang med et tidlig mål til Sveits. De norske jentene svarer med flere gode kontringer, som forblir målløse. Sveits har etablert et skikkelig tempo og de skyter mye i den norske sonen. Målvakten, Live Fosmark, blir bombardert med skudd og viser at hun tross alt er kun et menneske, når hun må plukke ut en ball av mål, etter halvspilt periode. Norge bytter målvakt noen minutter etter dette. Sveits opprettholder sitt trykk og den norske målvakten, Camilla Trøgstad blir også bombardert av skudd. Sveits lykkes med å skåre 2 ganger. Etter dette går det en fanden i kaptein Sanderengen og hun skårer uassistert. Norge går til pause med 13 skuddforsøk, mens Sveits har hele 39 skuddforsøk denne perioden.

Den tredje perioden lykkes Norge bedre med sitt forsvarsspill. Sveits lykkes allikevel å lage et mål etter nesten tre minutter. Thea Winger blir sendt av dommerne til en 2 minutters hvile, mens det norske undertallet holder Sveits unna målprotokollen. Norge fortsetter med et langt bedre forsvarsarbeid og presser Sveits til å avslutte litt høyere i den norske sonen. Norge kommer på en del kontringer, som forblir målløse. Helt mot slutten av perioden, mottar Marna Lunde en pasning fra Mia Østerhaug, som hun skyter lavt i hjørnet på målet, nærmest fra midtbanen. Dette tente Sveits og de skårer 12 sekunder senere. Norge taper kampen 11-3.

VM arrangeres i tre haller og samtidig som Norge spilte sin kamp, spilte Tsjekkia mot Polen.

Rett etter at Norges kamp er ferdig og i det Karoline Sanderengen blir geleidet til pressekonferansen, lyder det over høytaleranlegget at Polen har slått Tsjekkia i sin kamp i Bambimost. Pressekonferansen blir av den grunn avlyst, da all presse reiste resolutt til Babimost for å dekke det som kan regnes som en sensasjon, at Polen skal spille semifinale mot Sveits på lørdag.

De norske trenerne var preget av tapet og konkurranseinnstinket var sterkt synlig i deres ansiktsuttrykk. De liker ikke å tape og de fikk summet seg litt før vi tok en prat med dem. Landslagstrener, Hege Haugen, sier at hvis vi glemmer de første fem minuttene av første periode og tar med oss at vi spiller 1-1 resten av perioden, vil det være noe positivt å ta med oss inn mot Tsjekkia kampen. Perioderesultatet 2-1, i siste periode, er også noe vi må ha med oss. Målvaktstrener, Køltzow, sier at de norske målvaktene som spilte i dag har veldig mange gode redninger. Landslagssjef, Hildremyr, sier at vi ikke spilte norsk nok. Nå fokuserer vi alt på vinne plasseringskampen på søndag, for at neste U19 kull skal komme i best mulig pulje, sett med norske øyne.

tekst og foto: Lars Bunæs