Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Norge var best i åpningskampen

Norge satte tidlig preg på kampen og noe urettferdig, sett med norske øyne, skåret latvierne først. Dette tente de norske jentene ytterligere og Maria Skarsmo fikk satt Norges første mål. Mot slutten av første periode skåret Norge det andre målet ved Marna Lunde. Norge gikk til pause med noen sekunders overtall i vente.

Tidlig i andre periode fikk Hanne Eriksen beskjed av dommerne å hvile i 2 minutter. I dette undertallspillet var Norge meget gode og Martina Hall skåret det tredje målet til Norge. Latvia begynte å få til litt mer trykk i den norske sonen etter dette. Lagene var mer jevnbyrdigere enn tidligere og Latvierne kom til noen flere sjanser enn de hadde gjort i første periode. Litt etter halvspilt andre omgang skårer latvierne mål, men dessverre for Latvia, så ikke en godt plassert dommer at ballen var over mållinjen. Minuttet etter dette lagde Hanne Eriksen mål etter pasning fra Sandra Nilsen. Latvia kjempet fortsatt innbitt og kanskje noe i overkant siden de fikk nok en gang en spiller utvist mot slutten av perioden. Norge gikk til hvile med en 3 -1 ledelse.

Siste periode begynte med to lag som viste stor innsatsvilje at de ønsket å vinne første VM kamp. Dommerne mente at latvierne spilte røffere enn den linjen som de hadde satt for dagen, og fikk spille undertall i lengre tid mot halvspilt siste omgang. Latvierne kom til flere avslutninger med fem utespillere på banene og skåret dermed et mål. Det norske laget viste nok en gang at de var i VM for å gjøre sitt ytterste for laget og de hentet frem de siste kreftene og vant fortjent.

Andreas Hildremyr var særdeles snakkesalig etter kampen. Han fremhevet at det er viktig med en god start i en VM turnering. Spesifikt om kampen mente han den hadde et høyt tempo og at jentene gikk fra første stund ut med en innstilling at de skulle forsvare sitt fedreland og blø for drakta. Femmerne var flinke til å være kompakte slik at vi fikk styrt Latvia ut av farlige rom. Sist men ikke minst er dette en stor lag seier. For å utdype dette trakk han frem at U19 kvinner har vært igjennom en lang prosess, der alle som har bidratt har sin del av æren for det som nå i dag ble et gledelig resultat.

Grunnet stor mediepågang, restitusjonstiltak, dopingkontroller og gledesrus, måtte vi foreta resten av intervjuene på sen kveldstid på hotellet med spillere og ledere. Først etter flere timer, fikk vi gleden av å ta en prat med målvaktstrener Køltzow. Han er metrolog av yrke og svarte derfor med stor innlevelse og tårer i øyekorken, at kampen fra Norges side var bunn solid og viste godt spill.

Det lyktes til slutt å få innpass på et av rommene til jentene. Det var tydelig at de snart burde legge seg når de greide å le sammenhengene av latteren til hverandre i mer enn 5 minutter av gangen. 6 jenter lå oppå hverandre i en seng, slik at en dialog med dem var ytterligere forverret. Her burde man ha smurt seg med tålmodighetskrem før man kom inn. De syntes at det var godt at de verken hadde undervurdert eller overvurdert motstanderen før og under kampen. De sa at dette var noe de skulle bringe med seg videre inn i turneringen. Det var gøy å spille mot en annen nasjon nå, etter å ha spilt mange intern kamper mot hverandre. Jentene sa at det var en god laginnsats i dag og de nå måtte ta en kamp av gangen, og de skulle ha tro på seg selv og laget, før en ny latter kule satte inn.

tekst og foto: Lars Bunæs