Sverige vant VM-finalen

Sverige - Finland 7-3
FREDERIKSHAVN: Sverige tok tilbake tittelen som verdensmester etter at Sveits lånte tittelen i 2005. I en jevn finale der Sverige slet med å avgjøre i den tredje perioden var gullet fortjent.
Svenskene hadde fem store sjanser til å ta ledelsen med to mål i den tredje perioden, men bommet på opplagte sjanser. Helt til Sara Kristoffersson satte inn 5-3 etter 55.57, hennes tredje mål i finalen.
Selv om Finland fikk en gyllen sjanse til å spille seks mot fire like etterpå, klarte de ikke å redusere.
I stedet avgjorde Sverige med 6-3 i åpent mål like etter at utvisningen var over, og senre med 7-3.

tekst og foto: Henning Rugsveen