Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Coaches mot VM 2008

De norske dommerne Jan Magnar Ingebrigtsli og Peter Holmberg har fått beskjed om at de er aktuelle for herre-VM i Tsjekkia neste år. Lørdag avsluttet de en hektisk sesong med kampen om 5. plass for damer.

FREDERIKSHAVN: Sesongen var imidlertid ikke helt over, for etterpå var de reservepar for både bronsefinale og finale i årets dame-VM.
Det er en anerkjennelse for A-VM-debutantene som også fikk mye skryt underveis. IFF valgte likevel de mer rutinerte tsjekkerne til gullkampen, og det forstår de norske godt. De er likevel strålende fornøyd med årets turnering, der det ble sju kamper.
- Det har gått veldig bra, og da sesongen startet var målet at vi skulle dømme denne siste dagen i VM. Det har vi oppnådd. I tillegg har vi fått beskjed om at vi vil bli coachet fram mot herre-VM i Tsjekkia neste sesong. Nå er det opp til oss om vi vil komme dit, forklarer Holmberg og Ingebrigtsli.
Norge har dermed to sterke internasjonale dommerpar, og håpet er at begge kan bli tatt ut til neste års VM.

Til sammen har de årets VM-dommere satt en aldri så liten rekord med sine sju VM-kamper. De har nemlig dømt 28 internasjonale kamper bare på ett år, i en hektisk sesong som også har vært forkortet på grunn av skader.
- Siden vi dømte trenasjoners i Norge for halvannet år siden har det blitt veldig mange kamper. Dette var vår 31. internasjonale kamp, forklarer Holmberg.
Som førstereis i et A-VM har de lært veldig mye om hvordan en VM-turnering fungerer, og hvordan IFF tenker.
- Etter hver kamp har vi fått en takk for innsatsen i år, og ingen signaler om det blir flere kamper i VM, men vi begynner etter hvert å lære oss kodene.

Et VM i innebandy er en stor opplevelse for dommerne, som er i aksjon fra mellom 7 og 9 om morgenen, og 1 om natten. Ikke motsatt…
- Det har vært utrolig morsomt og et godt miljø. Vi har blitt som et lag, og jeg har nesten ikke lett så mye som denne uka. Jeg tror ikke det er noen som er misunnelige på de tsjekkiske dommerne som får dømme finalen, vi gleder oss på deres vegne, og på alle de andres vegne, som fikk dømme kamper i dag.
Ingebrigtsli og Holmberg har hatt spesielt god kontakt med de finske dommerne, og da de kom tilbake til dommergarderoben i går, ventet både fruktchampagne, solbriller og "en lille jeger", men den måtte de altså vente med, siden de var reservedommere til finalekampene.

I VM har de fått mye coaching underveis, både av de andre dommerne og observatørene. I mesterskapet har de derfor endret sitt eget bevegelsesmønster, og bytter oftere plasser enn tidligere.
- Målet vårt nå er at vi må bli flinkere til å coache oss sjøl også hjemme, og ved hjelp av venner og bekjente. Det er viktig å få disse tilbakemeldingene, og vi ønsker å få dem også av trenerne. Ikke er rett etter en kamp vi har dømt, men ved jevne mellomrom, forklarer Ingebrigtsli.

Totalt har de dømt over 60 kamper denne sesongen, til tross for at de fikk en trøblete start på sesongen med sjukdom, og også litt fødselspermisjon på Jan Magnar.
- Vi er veldig motivert for å gjøre en bedre sesong i Norge den kommende sesongen, ikke minst hele sesongen. Vi er veldig godt fornøyd med det vi gjorde etter jul, men før jul var det mange ting som gjorde at vi ikke er helt fornøyd med sesongen hjemme.

Lørdagens kamp om 5. plass ble aldri helt spennende. Tsjekkia var best og vant kampen 6-2, og de norske dommerne avsluttet sesongen med stil, og kom lengst av de norske deltakerne i årets VM
Visste du forresten hvor langt en dommer løper i en slik VM-kamp. Peter Holmberg hadde skritt-teller og endte på 8500 steg, som i alle andre kamper i årets VM. Totalt ble om lag 6,6 kilometer i hver eneste kamp!

tekst og foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no