Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Lærerikt i eliteserien

Line Nygård mener flere norske spillere kan prøve seg i den svenske eliteserien uten problemer. Hennes første år har vært lærerikt.

FREDERIKSHAVN: - Jeg har lært utrolig mye i min første sesong, selv om Kumla rykket ned og vi ikke vant så mange kamper. Flere norske spillere hadde klart seg i eliteserien, forklarer Nygård.
Kumla ble nest sist i eliteserien i nabolandet, med sju poeng på 26 kamper.
- Vi slo bunnlaget Hammarby to ganger, men var litt for dårlige mot de andre lagene rett over oss. Men vi spilte bare en kamp uten å score mål. Dessverre tapte vi mye de siste minuttene av kampen med vårt unge lag i de jevne kampene, forklarer Nygård, som var blant de eldste i spillerstallen.

Tempo det viktigste
Siden VM-debuten i Singapore har hun vokst mye som spiller og var en av fire spillere i hele A-VM som scoret sju mål før finaledagen.
Med det var hun også den svenske eliteseriens toppscorer i årets VM-turnering. Litt morsomt siden hun bare scoret fem mål på sine 24 seriekamper denne sesongen. Line er skuffet over lagets plassering, men er nesten litt overrasket over sitt eget gode VM.
- Det har gått mye bedre enn jeg drømte om. Jeg har nok blitt bedre på alt siden sist, men ikke minst har det vært nyttig å spille med tempoet som er i den svenske serien. Du må slippe ballen videre og ikke holde på den for lenge. Jeg er mer moden i spillet mitt siden forrige VM, og rutinen er viktig. Det er ikke lenger like stort å være med i verdensmesterskapet. Det er fortsatt et høydepunkt, men i Singapore var alt wow, smiler 20-åringen.

Vurderte Norge, blir i Sverige?
Da sesongen ble avsluttet i Sverige var Line Nygård bestemt på ikke å bli med Kumla ned i 1. divisjon. Hun var egentlig litt sugen på å komme til Norge å spille, men etter årets VM-innsats fristes hun nå mer av å fortsette i den svenske eliteserien.
- Det jeg har sagt er at jeg skulle bestemme meg etter VM, og nå er det snart slutt. Jeg har tilbud fra en svensk eliteserieklubb. Dessuten kan det være bra å spille i Sverige fram til VM der i 2009. Det er et stort mål for meg nå.
Ved siden av innebandyen har hun denne sesongen jobbet med et innebandyprosjekt i skolene i Kumla. Uansett hvor hun spiller neste sesong, vil hun heller jobbe enn å studere ved siden av.
- Det er for mye med jobb, studier og innebandysatsing. Dermed blir det jobb ved siden av.

Følger spent med
I dag følger Line litt ekstra spent med når VM avsluttes med de tre siste kampene. Det er bare en håndfull spillere som kan vippe henne ned fra delt førsteplass på toppscorertronen.
Her er det mest aktuelle:
Tsjekkia: Eliska Krizova (to mål).
Sverige: Camilla Nilsson (ett mål), Maria Sahlin, Amanda Wendelstieg og Hermine Dahlerus (to mål).
Finland: Kaisa Malmberg (to mål).
Sveits: Marion Rittmayer (to mål).
I tillegg er det fem spillere fra forskjellige land som kan gå forbi med fem scoringer.

tekst og foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no