Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Gir alt for å gjøre Italia bedre

Lisa Bocchetti er målvakt i Akerselvas damelag. I tillegg er hun landslagstrener, landslagskeeper, keepertrener, mentor og førstetrøster for Italia. Torsdag var VM over for de azurblå.

FREDERIKSHAVN: Innebandy.no kom inn i VM-hallen rett etter at kampen mellom Italia og Canada var over. Den som avgjorde at Canada ble nummer 17 og Italia nummer 18. På laglederbenken satt Lisa Bocchetti og trøstet en av de andre keeperne som gråt sine bitre tårer over tapet, og som kanskje var lei seg over en dårlig kamp?
- Nei, det var jeg som sto i mål! ler 31-åringen.
- Men det er det som gjør det så utrolig morsomt å være med rundt landslaget til Italia. Jeg elsker dette laget, det er en stemning og et engasjement som bare må oppleves for å skjønne hvorfor jeg bruker så mye tid og penger på å være med som jeg har gjort de siste tre årene. Takk for at Ryan air har startet rute til hjemlandet!
Bocchetti har vært en inspirasjonskilde også i Akerselva, men sitt smittende humør og utrolige engasjement for innebandy, for å lære og for utviklingen.
I Italia er hun en viktig brikke, i et lag som ikke har så store forhold i hjemlandet.
- Disse jentene er vant til å spille på både stor og lite bane, og hjemme spiller mange i en mix-serie for både kvinner og menn. Overgangen til et VM er utrolig stort, men de har en fightervilje som er utrolig. Selv om vi ligger under 0-10 vil vi score ett mål. Det er litt den italienske mentaliteten.
Bocchetti synes Italia har utviklet seg mye under VM, og tatt små og store skritt både på og utenfor banen.
- Jentene må ikke bare lære seg mye nytt på banen, de har lært mye om det å spise riktig, sove riktig. Vi har ikke hatt noen ekspertise på å delta i et VM. Dette var første gang mange av disse jentene spilte sammen i det hele tatt, forklarer Bocchetti, som er født på øya Sicilia.
Italia hadde som mål å gå til semifinale i B-VM, men fikk en tøff utfordring i forhold til målet. Til slutt ble det en 18. plass, ikke ulikt slik Norge endte opp i A-VM.
Bocchetti har tatt seg mye av keeperne under VM, og forsøkt å lære dem alt hun har lært i Akerselva.
- Det som har vært utrolig morsomt, er at alle vi tre keeperne har blitt kåret til MVP i en kamp under VM. Det er stort for meg som forsøker å gi disse spillerne noe de har for lite av i hjemlandet, veiledning. Det er noe av det Italia savner aller mest, trenere som kan gi landet vårt og spillerne våre rett kunnskap. Tidligere har vi hatt både svenske og finske landslagstrenere, men de er på et så mye høyere nivå enn spillerne, at det ikke har gitt de resultatene vi har håpet på. Italiensk innebandy trenger trenere som kan ta spillerne stegvis opp, fastslår Akerselva-målvakt Bocchetti.

tekst og foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no