Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Troppens tre VM-debutanter

Norge reiste til Danmark med tre spillere som aldri hadde vært med i U19-VM eller senior-VM. En var hockeyspiller, en var håndballspiller og en har spilt på feil plass i åtte år…

FREDERIKSHAVN: Før avreise til VM i Danmark var Lisbeth Pettersen (27), Line Bendixen (25) og Solfrid Lindahn (33, Norges eldste VM-debutant) spent på hvor mye spilletid det ble, men alle har gjort det såpass bra at de har startet alle kampene så langt i VM. Pettersen har også scoret to mål, men Bendixen har et langskudd i nettmaskene.
- Som debutant håpet vi vel å få spille noen kamper, og vi følte det var jevnt om plassene på laget, sier hotellrom-venninnene Lisbeth og "Sol".
Sjøl om alle de andre hadde en viss VM-erfaring før avreise, føler de det har gått greit å være de eneste debutantene.
- Jeg synes vi hadde en god oppkjøring, med god stemning i troppen, og da er det litt lettere å være debutant. Alle har vært like viktige, forklarer Lindahn, som til daglig spiller i Sagene.
- Miksen i laget er god, og det er morsomt å se at de yngre nå trår til, sier Pettersen.
Grunnen til at hun måtte bli 33 år for å debutere i VM er ganske grei.
- Jeg har alltid spilt på feil plass! Jeg har spilt innebandy i ti år, men det er først de to siste årene jeg har vært back, og det har passet meg mye bedre. Som løper ble jeg litt for defensiv. Nå har jeg bare en retning å orientere meg i, i stedet for to. Det var den nye treneren i Sagene, Lars Drewsen som fant det ut. Noen burde nok ha sett det tidligere, ler Lindahn, som sammen med Sagene tok NM-sølv i 2006.
For Lisbeth Pettersen har idrettskarrieren bestått av både fotball og håndball tidligere, men de siste tre årene har hun også spilt innebandy i Holmlia.
Denne sesongen har håndball-laget hennes Rælingen rykket opp til 1. divisjon (nivå 2), og Lisbeth spilte litt i kvalifiseringen, som hardtskytende bakspiller.
Den tredje debutanten har spilt en hel sesong med brukket skulder uten å vite om det. Line Bendixen var en del av hockeylaget til Vålerenga i 11 sesonger hvor det ble mange NM-titler, men begynte etter hvert med innebandy. Da det ble for mye med begge idretter, valgte hun den siste.
- Jeg følte det var gøy med innebandy, og at det var greit å gjøre noe nytt. Derfor var jeg med å starte innebandygruppa i Vålerenga, før jeg spilte i Akerselva og nå to år i Holmlia.
Line var med på treningene før VM i Singapore i 2005, men det er først de siste sesongene at hun har spilt seg inn på landslaget for alvor.
- Jeg begynte karrieren som keeper faktisk, men det var fordi vi ikke hadde en fast.

Hvor lenge de tre skal spille innebandy er de ikke sikre på, men Lindahn er i hvert fall sikker på en ting.
- Det var jo greit å være den eldste VM-debutanten på et landslag, men jeg kommer ikke til å spille like lenge som Ingrid Gigstad!

PS! Denne saken ble hentet inn litt tidligere i VM, men nådde aldri hjem til hjemmeredaksjonen.

tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no