Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Slik går Norge til semifinale

Det norske innebandylandslaget har fortsatt en sjanse til å gå til semifinale i VM. Tirsdagens kamp mot Latvia må vinnes.

FREDERIKSHAVN: Spenningen er langt fra utløst i VMs gruppespill, selv om Norge tapte kampen mot Danmark søndag.
Norges gruppe kalles allerede for "dødens gruppe", og med norsk seier mot Latvia blir gruppespillets aller siste kamp mellom Danmark og Latvia helt avgjørende.
Norge har igjen kamper mot Latvia og Sveits i årets gruppespill. Seier mot Latvia er helt nødvendig for avansement. Seier mot Sveits kan sikre avansementet i en jevn gruppe.
- Dersom vi slår Latvia gir vi oss selv sjansen til å avansere, under forutsetning av at Latvia slår Danmark i den siste gruppekampen. Enten kan vi gjøre det på innbyrdes målforskjell der tre lag ender på fire poeng, eller vi kan gjøre en drømmekamp og ta poeng mot et Sveits-lag som allerede er klar for semifinale, og kanskje sparer litt på kreftene før en tøff kamp mot Sverige eller Finland, forklarer assisterende landslagstrener Andreas Hildremyr.
- Vi får håpe på samme spennende avslutning som det norske hockeylandslaget, der alt gikk riktig vei den siste kampdagen, smiler assistent-trener Andreas Hildremyr.
Han mener de norske jentene har klart å legge Danmark-kampen bak, og ladet opp til tirsdagens kamp.
Dersom Norge beseirer Latvia, og Latvia deretter slår Danmark, ender tre lag på fire poeng i Norge gruppe, hvis Sveits vinner resten av sine kamper, og USA ikke tar poeng fra noen.
Om tirsdagens motstander Latvia kan det norske trenerteamet mye.
- De er ikke så ulike oss i spill. Latvia har tre spillere i den svenske eliteserien og spiller kontringsbasert, slik vi ofte gjør. Deres kamp mot Sveits (1-14) var vanskelig å vurdere fordi de mistet motet og ga opp, forklarer Hildremyr.
Han håper Norge kan snu på kampen og at det er Latvia som gjør feilene og Norge som kontrer inn scoringene.
- Det kan fort bli en kamp som bølger fram og tilbake, men det blir veldig viktig å være skjerpet hele kampen, og ikke minst være tålmodig, sier Hildremyr.
Latvia har også en spiller som tidligere har spilt i norske Øreåsen. Liene Adamene spiller nå i hjemlandet igjen, og er den spilleren i årets VM-tropp med flest landslagspoeng.

tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no