Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norsk kollaps mot Danmark

Norge - Danmark 5-8
Norge utklasset danskene til 5-1 tidlig i 2. periode, men kollapset da hjemmelaget med god støtte fra tribunen snudde til seier 8-5.


FREDERIKSHAVN: Danskene gjorde 5-0 på Norge i den tredje perioden, da det norske spillet gikk helt i stå og danskene kom på en bølge der alt fungerte.
- Det var en total kollaps av oss, og det var ingen som klarte å ta tak ute på banen. Det var nesten som å være paralysert, forklarer lagkaptein Linda Andersen.
Danskene tok ledelsen 1-0 i undertall i 1. periode, men så overtok Norge føringen i kampen, og i en periode på 20 minutter var de klart best. Line Nygård scoret tre mål, Norge hadde initiativet og var aggressive. Danskene fikk lite tid til å etablere sitt eget spill.
Så tok alt slutt.
- Vi vet ikke helt hva som skjedde. På 5-1 hadde vi en utrolig go i laget. Det som skjedde etterpå var forferdelig å se på, sier assisterende landslagstrener Andrea Hildremyr.
Han så et dansk lag som spilte på seg sjøltillit mot et norsk lag som falt sammen.
- Det er vanskelig å si om vi blir for offensive, men i ettertid kunne vi kanskje ha lagt oss mer defensivt. Det er et valg mellom å trekke laget tilbake, og miste den entusiasmen vi hadde ved å stå mer stille, og fortsette å presse på klokt, forklarer Hildremyr.
Norge gikk ned på to rekker mot slutten av andre periode og stoppet den danske offensiven midlertidig. I den tredje kom verstnasjonen enda sterkere og avgjorde med sterk innsats og mye løping.
I stedet for at Norge lyktes i å presse inn 6-3, reduserte danskene til 4-5, og Norge kom seg aldri inn i kampen.
Line Nygård var best på det norske laget og scoret tre mål i kampen. VM-debutant Malin Dahler gjorde også en god kamp i mål, men fikk lite hjelp i perioder, når danskene kom i overtall.
- Det er synd for Malin, for hun gjorde en kjempekamp for oss, sier trener Linda Kristiansen.

tekst og foto: Henning Rugsveen

- Kampfakta - Live-feed -


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no