Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


En presse-alt-mulig-ansvarlig's VM-erfaringer:
For tidlig og for sent

FREDERIKSHAVN: Da er den første VM-dagen over. Bortsett fra et par norske rekorder var det ingen "höjdare", verken for arrangøren, det svenske innabandymagazinet eller den singaporske taktikken.
Eller hva sies om høyt press mot Sverige i åpningskampen i A-VM for jentene som rykket opp i eget mesterskap for to år siden.
Det er vel å ha lest dårlig om motstanderen på forhånd.
Det sto 0-3 etter to og et halvt minutt, og etter en midtperiode med 9-0, tok Sverige det lugnt i siste perioden.
Frida Lindberg, søster til Helena, tok dagens dobbel, med to mål i undertall (!) på et halvt minutt. Hun spilte bare et par minutter i hele kampen.
Men tilbake til VM-åpningen i Danmark. Etter å ha vært på OL i Torino i 2006, trodde jeg italienere var gode til å ta ting på hælen, men det er jaggu danskene, også.
Mens lagene varmet opp, etter at reklamen så vidt hadde tørket på vantet, tok de en test på nasjonalsangene…
Da jeg skulle akkreditere meg, sånn rundt tre kvart før den norske kampen, kom forresten han som skulle spille musikken lett slentrende bak meg i køen, med en cd'spiller under armen.
Uten nevneverdig stress.
Og da kampen startet var det fortsatt mørkt i Arena Nord, som ligger i området som danskene liker kalle for Lysets Land.
Hallen har nemlig lys parkett som reflekterer mye av lampenes kraft, men med innebandy-dekke oppå, ble det ganske stusselig lysforhold.
Helt til jeg fikk snakket med en danske, da, så vi fikk skrudd på ekstralyset til den andre perioden.
Lys eller ikke lys, VM startet uansett for tidlig det svenske innebandymagazinet, som kanskje ikke var våkne klokka 11 en lørdag, eller kanskje de kastet terning på den norske spillerbørsen.
Reservekeeper Malin Dahler fikk i hvert fall to på børsen, men for alt jeg vet kan det være på grunn av sitt smittende humør på benken? Ikke godt å si. Det var samme karakter som 38-årige Ingrid Gigstad. Hun var både høyt og lavt i VM-åpningen, og en av Norges beste. Rekord ble det trolig også, som den eldste norske spilleren som har scoret i VM.
Det var forresten ganske mange tilskuere i åpningen av Sveits-Danmark på ettermiddagen, men mot slutten av kampen var det ca. åtte dansker igjen.
Resten var nok gått hjem til "en lille" før Melodi Grand Prix.
Akkurat som svenske Michael Fasth, den trivelige lille mannen med 11 VM bak seg som journalist, etter Sveriges 23-1 over Singapore.
Nei, det føles liksom som om VM ikke helt har kommet i gang, at lørdagen var generalprøven, både i spill og arrangement.
Kanskje kommer både VM, Norge og Fasth skikkelig i gang søndag.

tekst: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no