Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Ingvild rundet 25
- Sandra yngste norske målscorer

FREDERIKSHAVN: Ingvild Øversveen spilte sin 25 A-landskamp da Norge åpnet årets VM mot USA lørdag formiddag. Sandra Vika ble tidenes yngste norske målscorer i et VM.

Lillehammer-jenta Øversveen har på sine 25 landskamper siden debuten i 2003 scoret 10 mål på de 25 kampene. Hun er nå nummer 19 på adelskalenderen for kvinner.

I kampen mot USA var det fire spillere som scoret sitt første landslagsmål. En av dem var Sandra Vika fra Sveiva, som er tidenes yngste målscorer på seniorlandslaget for damer.
Vika er født 31. desember 1989, og var 17 år og 132 dager da hun vippet inn det femte norske målet mot USA i det som var hennes tredje landskamp.
- Det var kjempegøy endelig å få spille en VM-kamp etter de siste ukene med trening og oppkjøring. Jeg føler rekka vår fikk til spillet vårt bra. Og det var godt å chippe inn ballen i mål, smiler Vika, som også måtte foran arrangørens web-kamera til intervjuer.
- Jeg slapp det engelske intervjuet, det var godt, ler Sveiva-spilleren som ble kåret til sitt lags beste spiller i NM-finalen i april.

tekst og foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no