Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


– Viktig å vinne åpningskampen

Norge - USA 11-7
Den norske seieren var aldri truet mot USA, men det norske laget sovnet litt i perioder i åpningskampen. – Det viktigste var å vinne og komme i gang med VM, sier tomålsscorer Johanna Engrønningen.


FREDERIKSHAVN: Norge var favoritter før åpningskampen av VM i innebandy for kvinner. Laget tok også ledelsen 3-0 før det hadde gått ni minutter av kampen.
Men så sovnet det norske laget litt.
- Jeg synes vi var gode når vi var konsentrert, men vi var dårlige når vi ble litt for trygge. Akkurat nå føles det veldig godt å være ferdig med åpningskampen. To poeng var det viktigste, og nå kan vi slappe av og spille bedre, forklarer Engrønningen.
Hun scoret to norske mål i kampen, ett i undertall, og det siste i åpent mål.

Sovnet et par ganger
Norge åpnet kampen slik de hadde avtalt, med aggressivt spill, også i offensiv sone når det var rett anledning. Slik scoret Charlotte Hermansen VMs aller første mål, etter at lagvenninnene hadde presset til seg ballen i rundvant.
Det andre målet scoret evigunge Ingrid Gigstad, etter en norsk kontring der 38-åringen enkelt satte ballen i mål fra sju-åtte meter.
Men så kom en av periodene der Norge sovnet litt, og USA reduserte to ganger i første periode ved Annukka Muuri og Miriam Zimmermann. De to skapte mye trøbbel for Norge, og hadde til sammen 12 målpoeng.
- Jeg føler at vi fører hele matchen, men USA var dyktige på kontringer og raske frislag. Vi slappet litt for mye av i perioder av kampen, men da vet vi hva vi skal jobbe med de neste dagene, sier landslagssjef Lars Bunæs.

- Fungerte offensivt
Norge avgjorde kampen på nytt i den andre perioden, som ble vunnet 5-2. I den tredje åpning imidlertid USA best, men kom ikke nærmere enn på 9-7 til Norge.
Da Line Nygård scoret sitt andre mål i kampen og økte til 10-7 med seks og et halvt minutt igjen, var kampen avgjort til Norges fordel.
- Offensivt var det veldig gøy at alle våre rekker fikk det til å fungere, og offensivt var det mye bra spill. Denne kampen viste at det går mye kjappere i internasjonale kamper enn hjemme. Her er det ikke tid til å diskutere avgjørelser eller hvile når det er stopp i spillet, fastslår landslagstrener Linda Kristiansen.

Fire debutant-scoringer
Norge har mange VM-debutanter i laget, totalt ni, og et ungt og fire spillere scoret sitt første landslagsmål i VM: Charlotte Hermansen fra Tunet, Sandra Vika fra Sveiva, Lisbeth Pettersen fra Holmlia og Line Bendixen fra Holmlia.
Sistnevnte hadde kampens beste skudd i den andre perioden da hun fyrte av fra backposisjon. 25-åringen har 11 år med ishockey bak seg i Vålerenga, og det har gitt mange NM-titler, men nå velger hun å satse på innebandy.
- Jeg har opplevd mye på isen, og hadde lyst på litt andre utfordringer. Derfor begynte jeg med innebandy, forklarer Holmlia-backen.
Norge hadde også en jubilant i den første kampen. Ingvild Øversveen spilte sin 25. landskamp som senior.
Norges neste kamp i VM er det som trolig blir nøkkelkampen. Søndag klokka 17 venter vertsnasjonen Danmark.
Da lagene møttes i treningskamper i februar vant Danmark 7-6.

tekst og foto: Henning Rugsveen

- Kampfakta - Live-feed -


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no