Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Vil til semi med ni debutanter

Med ni VM-debutanter har Norge mål om semifinale i årets VM i innebandy for kvinner.

FREDERIKSHAVN: Turneringen starter med kamp mot nyopprykkede USA lørdag formiddag, og både landslagssjef Lars Bunæs og kaptein Linda Andersen mener semifinale bør være et klart mål.
- Vi må være litt offensive mentalt, i stedet for kanskje litt defensive som vi har en tendens til å bli. Semifinaler føler jeg er realistisk, men det krever at vi yter opp mot vårt beste i alle gruppekampene. Det er ingen av motstanderne som er enkle, understreker Linda Andersen.
Tilbake i centerrollen
Hun er lagkaptein for et norsk lag med ni VM-debutanter i seniormesterskap, men der seks av de "ferske" har spilt U19-VM.
- Det tror jeg er viktig, for de har fått erfare hvordan et mesterskap er og fungerer. Dessuten er kjemien og stemningen i laget veldig god, og det gjør at jeg gleder meg litt ekstra.
I VM er årets norske damespiller tilbake på centerplassen, etter å ha spilt back det meste av sesongen i Sveiva.
- Det var veldig morsomt. Jeg følte at jeg var involvert og at det gikk bedre på backplassen enn som center. Jeg kjenner likevel rollen så godt, at det ikke er noe problem å spille det i VM.
Gode spillere
Regjerende verdensmester Sveits er favoritt i Norges innledende gruppe, og de andre tre nasjonene vil svært gjerne slå Norge. USA stiller med flere spillere som har erfaring fra finske eliteserie og svenske serie. Ingen har sett det amerikanske laget siden VM i Singapore for to år siden, der de ble nummer to i B-VM.
- Et par av spillerne med finsk erfaring er veldig gode, men utover det vet vi ikke så mye om hvordan de spiller, forteller trener Linda Kristiansen om lørdagens motstander.
Deretter venter VM-arrangøren Danmark søndag, et lag som svært gjerne vil gjøre det godt på hjemmebane.
Etter hviledag tirsdag er det kamp mot Latvia tirsdag og Sveits onsdag.
Mer aggressive
Til årets VM har det norske trenerteamet hatt ekstra fokus på den defensive jobben.
- Målet har vært å bli mer aggressive, og å takle bedre å spille mot flere typer angrepsspill, forklarer Lars Bunæs.
I tillegg har det vært viktig for det norske landslaget å få bedre fart på ballen.
- Det betyr at vi må være mer i fart når vi tar i mot ballen ved vantet. Tidligere har vi stått for mye stille, og da blir det lett å stoppe oss, forklarer Kristiansen og Bunæs.
Sammen med Andreas Hildremyr har de med seg flere fra andre generasjons spillere til årets VM, med seks spillere som har erfaring fra U19-VM.
- Det er lett å se at det nå kommer spillere som har vokst med innebandy på en helt annen måte, smiler Linda Kristiansen, som selv var en av de beste norske i mange år.

tekst og foto: Henning Rugsveen


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no