Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM-profilen:
Tone Einstulen
- Har aldri bodd i Norge


Hun ble kåret til Norges beste i kampen mot Finland, og er motoren i det norske overtallsspillet som har fungert som en drøm hittil i VM.

Tone Einstulen heter jenta som svært få i det norske innebandymiljøet hadde hørt om før landslagssjef Lars Bunæs fikk et tips av en gammel norsk målvaktstrener i Falun.


Tone er nemlig født og oppvokst i Sverige, og har bodd hele sitt 17 år gamle liv i Falun.
- Begge foreldrene mine er norske og jeg har norsk pass, forteller den blide jenta.
- Det var Erica Ceder som er gift med Micke Ceder som var keepertrener på norske damelandslaget før som tipset sin mann om at jeg hadde norsk pass. Micke ringte Lars, og jeg ble innkalt på en samling.

Etter første samling var ikke landslagssjefen i tvil om at Tone var en spiller han hadde bruk for.
- Hun har en veldig ro over seg, og blir aldri stresset uansett motstander, forteller Bunæs.
- Bra teknikk, fysisk sterk, god balanse, hurtig og gjør sjelden feil. - Gode egenskaper å ha det for en landslagsspiller, humrer sjefen.

At Tone er en god innebandyspiller er ikke noen tilfeldighet. Hun trener mye, og hjemme i Falun går hun på innebandylinja på Lugnet Gymnasium.
- Med skolen har vi fire økter på litt over en time i uka. - Tre av dem er innebandy, og en er bare fysisk trening.

Tone er også i A-stallen til Falun som i skrivende stund leder den svenske eliteserien.
- Jeg har fått mye mer spilletid enn jeg trodde, sier den beskjedne jenta.
- Man kan vel kanskje si at det har vært en bra sesong til nå, men nå er det VM som gjelder og Sveits som må slås på torsdag.

- Du må forresten skrive at jeg trives 'jätte bra' med de andre norske jentene, og jeg synes vi har en 'jätte bra' stemning i troppen. - Alle spiller for hverandre, og jeg håper vi kan gjøre det bra resten av VM.



For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no