Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation

Tap mot Finland i åpningskampen

Finland- Norge 8-1 (1-0,5-0,2-1)

Norge tapte mandag kveld åpningskampen i U19-VM for kvinner med 8-1 over Finland. Selv om det ble tap var de norske jentene stort sett fornøyd med sin egen innsats mot en av mesterskapets store favoritter.

- Finland var bra, men jeg trodde de skulle være bedre. - Kanskje var det vi som gjorde dem litt dårligere, uttalte Tone Einstulen som ble kåret til Norges beste spiller for dagen.

Norge startet og gjennomførte hele kampen med lavt press og kompakt forsvarsspill, og det var til tider frustrerte finner som sleit med å finne åpninger i den tette norske boksen.

Etter 1.perode var stillingen 1-0 til Finland, og Norge hadde vært på flere farlige kontringer som kunne resultert i norsk utlikning. De finske skuddforsøkene kom som regel fra langt hold eller fra dårlige vinkler, og det måtte en styring til for å lure en meget god Live Fosmark i det norske målet.

I 2.periode var Finland det klart beste laget, men Norge kom stadig på farlige kontringer. Finnene hadde i pausen tydelig bestemt seg for å spille mer på sjanse og lempet konstant baller mot det norske målet hvor det stod to finner og kriget. Kanskje ikke et uventet trekk, men Finland fikk uttelling, og kunne krige inn fire mål i perioden på den måten. Det femte målet kom etter en nydelig opprulling i åpent mål.

I siste periode økte Finland ledelsen til 7-0, før Norge endelig fikk laget sitt første mål i turneringen. Målet kom i overtallspill av Marianne Nadim.
- Jeg fikk en pasning fra Sandra Vika fra venstre og skøyt direkte i mål. - Det var herlig, smilte jenta fra Arendal.

Rett etter reduseringen fikk Norge også tildelt et straffeslag, men Marna Lunde hadde ikke marginene på sin side da hennes skuddforsøk traff tverrliggeren og ned på streken og ut.

Mot slutten av perioden kunne Finland fastsette sluttresultatet til 8-1 i overtall etter at Marianne Nadim hadde feid en finsk spiller over vantet.

Alt i alt en grei gjennomført kamp av Norge hvor det mest imponerende var jentenes arbeidsmoral selv om Finland fikk noen enkle mål.

- Jeg er fornøyd med kampen, ikke minst fordi vi har fått igang samtlige av våre utespillere i turneringen, sa landslagssjef Lars Bunæs etter kampslutt.
- Vi byttet også målvakt før siste periode for å få igang to målvakter i turneringen. - Live Fosmark stod veldig bra i de to første periodene, men vi følte det var riktig å gjøre et bytte.
- Med tanke på de viktige kampene som kommer de nærmeste dagene, er det utrolig avgjørende at vi har alle våre spillere igang og med forståelse for hva det vil si å spille innebandy på dette nivået.

Allerede tirsdag kl.1230 er det klart for Norges neste kamp i VM-turneringen. Denne gangen er det Slovakia som er motstander, og det er en kamp Norge må vinne hvis håpet om en semifinaleplass skal leve videre.