Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


VM-profilen:
Henriette Knudsen
- Vi gleder oss til at VM skal starte

Henriette Knudsen (1989) er den eneste i årets VM-tropp som også deltok i det forrige U19-VM for kvinner i 2004.

Den gang endte Norge på 6.plass i mesterskapet etter seier mot Ungarn og tap mot Latvia, Sverige og Tsjekkia. Henriettet fikk ikke mye spilletid i 2004, men hun lagde et mål, allerede etter 45 sekunder i sin første kamp med flagget på brystet.


- I Tampere-VM var jeg mest med for å lære, og jeg var forberedt på å ikke få så mye spilletid. Men det var selvfølgelig kjempemorsomt med målet jeg lagde når jeg fikk sjansen mot Ungarn, smiler Henriette.

Hjemme i Norge går Henriette andre året på Stovner videregående skole, og utdanner seg til frisør. Hun spiller litt fotball ved siden av innebandyen, men innebandy er det Henriette synes er morsomst.
- Jeg valgte å gå fra moderklubben Grei til Tunet før denne sesongen for å få prøve meg på litt høyere nivå i Eliteserien. - Litt trist å forlate Grei, men jeg trives kjempegodt i Tunet.

Nå er Henriette klar for sitt andre verdensmesterskap bare 17 år gammel og hun kan bli en viktig spiller for Norge under mesterskapet.
- Jeg håper på mer spilletid her i Tyskland enn sist, og målet er selvfølgelig å gjøre det bedre enn i 2004.
- Realistisk sett er 3.plass i pulja noe vi burde klare, men en semifinaleplass er absolutt innenfor rekkevidde. - Skal vi klare det må vi gjøre gode kamper mot Finland og Sveits, men vi undervurderer heller ikke Slovakia og Tyskland.

Landslagssjef Lars Bunæs ser også på Henriette som en viktig spiller for Norge under U19-VM.
- Klart hun er viktig. - Hun har erfaring, og hun er meget god teknisk og har god spilleforståelse. - Hun har også utviklet seg mye rent fysisk siden sist VM.

- For laget er Henriette er en viktig brikke slik som alle de 19 andre spillerne også er viktige brikker. - Jobber vi ikke sammen og for hverandre som et lag, er det vanskelig å hevde seg i internasjonal innebandy, konstaterer Bunæs.

Henriette er helt enig med Bunæs og ser på årets U19-landslag som en godt sammensveiset gjeng.
- Det er kjempegod stemning blant jentene, og vi gleder oss til at VM skal starte. - Vi har holdt på i to år nå med forberedelser så nå er vi klare for eksamen.

I kveld er det klart for Norges første kamp i U19-VM 2006. Finland er motstander kl.2000 i Parthelandhalle Naunhof.


For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no