Senket Latvia i tredje periode

Norge U19 - Latvia U19 5-3
Norges U19-herrer åpnet sin første landskamp litt nervøst, men i tredje periode var de klart best og snudde 2-3 til 5-3 mot Latvia anført av Thomas Isaksen og Than Tran Minh.

BRUMUNDDAL: Latvia har tidligere nådd semifinale i to U19-VM, og var et litt mer fysisk lag enn Norge. Etter at de norske åpningsnervene hadde lagt seg, spilte Norge seg inn i kampen.

Gjestene fra Latvia ledet kampen 3-2 da den siste perioden startet, etter en jevn kamp der Latvia var mest frampå og scoret to litt enkle mål i den andre perioden. Norges mål så langt var scoret av Thomas Isaksen og Thomas Christiansen.

I den tredje var Norge mer bestemt etter sidebyttet og viste flott spill. Bare tre minutter brukte laget på å score tre mål. Først sørget lagkaptein Thomas Isaksen for utlikning til 3-3, før Than Tran Minh scoret kampens mål, en zorro-scoring der han fintet borte to forsvarere og målvakten.

To minutter senere fastsatte Carl Bacolod sluttresultatet til 5-3 da han plasserte ballen opp i det lengste hjørnet fra kort hold. Latvia hadde ballen mest mot slutten av kampen, men Norges spillere jobbet iherdig, og var som oftest på rett side opp tett oppi motstanderen. Heller ikke da Latvia tok ut sin målvakt, klarte de å spille seg fram til de helt store sjansene.

Lagene hadde møtt hverandre to ganger tidligere i historien, men med en helt ny årgang unge spillere var begge lag spente før kampen. Med seieren i Norges første landskamp under Geir Nordseth og Anders Østmark tok Norge U19 ledelsen 2-1 i innbyrdes oppgjør.

- Jeg tror spillerne var veldig nervøse. Det så ut som alle hadde strøm i kølla i starten, ler landslagssjef Geir Nordseth, som heller ikke var helt vant til sin nye rolle ved siden av vantet.

- Dette var mye verre enn å spille sjøl. Det var mange ganger jeg bare ville gå inn på banen og holde på ballen, men det er vel noe jeg bare må venne meg til. Det var godt å se gutta vinne sin første landskamp og gjøre en solid jobb, sier landslagssjef Geir Nordseth.

89 tilskuere møtte opp for å se den første herrelandskampen i Region Innlandet, og etter kampen hadde lagene en uhøytidelig straffeslagskonkurranse som trening til neste mesterskap.

Norge vant også den - 2-1... (Isaksen og Sola lagde målene)

PS! Lagene spiller ny kamp i Brumunddal søndag kl. 12.00.

tekst: Henning Rugsveen