Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Seier til Norge over Danmark
Landslagstrener Merg om kampen

Landslagstrener for det norske herrelandslaget Kyrre Merg har sendt oss en liten rapport/pressemelding fra dagens landskamp mot Danmark

10/2-07
Danmark - Norge 1-4 (0-0,1-0,0-4)
Arena Nord, Fredrikshavn
Komplett tropp finnes her

Unntak: Mats Borgen (Sagene) ble syk natt til avreisedag, og er ikke med. Ingen erstatter ble kalt inn.

Norge stilte med følgende lag:

Keeper: Einar Haga

1. femmer: Christer Hope (b), Øystein Spernes (b), Jørgen Syrrist (c), Daniel Amundsen (l), Andreas Mælum (l)

2. femmer: Nils Bakkehaug (b), Jonas Gustavsen (b), Thomas Stræte (c), Lars Erik Torp (l), Kristian Antonsen

3. femmer: Thomas Aas (b), Espen Eriksson (b), Michael Aas(c), Ketil Kronberg (l), Per-Christian Brath (l)

Norge startet kampen med to femmere.

Øystein Spernes ble skadet (kraftig muskelbrist bakside venstre lår) midtveis i 1. periode, og ble erstattet av Thomaa Aas, som senere fikk den interne bestemannspremien.

Jørgen Syrrist ble offisielt kåret til Norges beste spiller.

Syv minutter ut i midtperioden kom en tredje rekke (uten backer) på banen og ble brukt vekselsvis. Fra start av 3.periode spilte Norge på tre rekker og to backpar.

Første periode endte 0-0, med et spillemessig overtak til Norge og en jevn sjansemessig.

Danmark tok ledelsen etter 35.27 i overtall. Scoringen kom på retur fra Einar Haga.

Norge utlignet etter 48.54 ved Per Christian Brath, assistert av Michael Aas. 36 sekunder senere satte Kristian Antonsen 1-2 assistert av Thomas Stræte.

Etter 56.23 økte Lars Erik Torp til 3-1, assistert av Kristian Antonsen.

Det danske laget tok ut sin keeper da i underkant av tre minutter gjensto. Danmarks eneste skudd (!) i tredje periode kom like etter, men ble plukket fast av Einar Haga. Utkastet gikk til Ketil Kronberg, som i sin 50. landskamp satte 4-1 i åpent mål på halvvolley fra midtbanen.

I tillegg til Spernes måtte også Daniel Amundsen forlate banen med skade (slagskade forside lår "lårhøne") mot slutten av 3. periode.

Kommentarer fra landslagssjef Mattias Ringwall:
- Første perioden er jevn. Jeg synes vi tapte en fem-ti miutters periode der hvor Danmark stresser oss for mye. Da vi fikk roet oss ned tok vi over perioden.
- Andre periode var vi helt overlegne spillemessig. Danmark fikk knapt låne ballen, men tok ledelsen i overtall etter en keeperretur. I denne perioden hadde vi sjanser nok til at vi burde ha scoret en to-tre mål.
- Tredje periode fortsetter vi med det gode spillet, og skaper veldig mye målsjanser, og får til slutt uttelling og kan enkelt og komfortabelt - og fortjent - vinne med 4-1.

Om debuten:
- Jeg synes alle gutta som spilte kampen står frem og viser at det virkelig skal bli vanskelig for de eldre gutta å ta en plass fremover. Hvis Norge i fortsettelsen jobber like hardt og fortsetter den jobben og taktikken som nå er lagt kan det bli veldig gøy fremover.
- Jeg har ikke tenkt så mye på at det var min egen debut, men ser meg selv som en del av laget og jeg synes det er utrolig gøy å jobbe med gutta, som lytter og prøver uansett hva som blir sagt til dem. Det er det viktigste.

Verdt å merke seg:
Det norske herrelandslagets har bestemt at vårt nye motto er "Alt for hverandre - alt for Norge", hvor innsats, vinnervilje og lagånd er tre sentrale verdier.

Kampen var den første for landslagsledelsen Mattias Ringwall/Kyrre Merg.

17 av spillerne i troppen fikk eller får sin landslagsdebut i løpet av helgen.

Med vennlig hilsen
Kyrre Merg
Landslagstrener

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no