Finland bortdømt i sudden death

Sverige - Finland 7-6 sd

Alle de norske spillerne var enige. Finland ble bortdømt i sudden death i VM-finalen mot Sverige. Finalen var spennende og god.

- Finalen får terningkast 6. Den hadde det meste og var spennende med godt tempo, sier innebandy.no's finaleekspert Ole Bodal.

Finland åpnet kampen forrykende, og ledet 3-0 tidlig i kampen.

Sverige kom tilbake og utliknet til 3-3, men like etter giret Mika Kohonen opp, og scoret et viktig 4-3-mål.

Finland økte til 5-3 i den siste perioden, men så trakk de seg tilbake og banen, og lot Sverige overta kommandoen.

Da Daniel Calebsson satte inn 6-5 til Sverige på straffeslag etter 55.26, trodde de fleste at kampen var avgjort, men Finland sikret sudden death bare et minutt senere.

6.43 ut i spilleforlengelsen kom en tvilsom situasjon ved det svenske målet, der Henrik Quist holdt finske Peik Salminen nede. Finnen lugget Salminen og fikk to minutter for hardt spill, mens Quist slapp unna.

- Jeg synes nok dommeren burde ha vist ut begge spillerne på et slikt tidspunkt i kampen. Det var nok litt matchavgjørende, sier tidligere VM-dommer Per Chr. Westreng.

Svenske Magnus Svensson avgjorde finalen da han fikk skyte fra slottet, utagbart for den finske målvakten.