Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Flott å avslutte det hele i Globen

Flemming Pettersen har spilt U20-VM i ishockey i Globen og mot Peter Forsberg. Nå har han også spilt VM i innebandy mot Niklas Jihde. Karrieren fikk et punktum med tre mål. Belønningen var dopingkontroll...

STOCKHOLM: Kontrollørene sto nemlig klar etter 32-åringens siste kamp i innebandy, i hvert fall på toppnivå.
Nå venter trolig Tunet 2 for Pettersen.
- Det er i hvert fall planen nå. Det er der jeg har kameratene mine, og det skal bli morsomt å spille sammen med Morten og Henning Finstad, Thomas Solheim, Andre Sveen og Morten Nilsen igjen. Og de andre, fastslår Pettersen.

Han har hatt en lang og god idrettskarriere med ishockey og innebandy.
Som junior var han med da Norge spilte VM i Globen på begynnelsen av 90-tallet. Da tapte laget alle kampene. I går var ringen sluttet da Flemming avsluttet sin internasjonale idrettskarriere med VM-avslutningen i Globen.
- Jeg føler at jeg har opplevd mye, og idretten har gitt meg mange gode minner. Jeg har spilt mot Peter Forsberg og Markus Näslund i hockey. Jeg opplevde storhetstida med 6.000 tilskue i norsk eliteserien, og jeg har hatt fine år i innebandy, i Tunet, Fjerdingby og Gjelleråsen, sier Pettersen, som i hockey spilte for Spektrum Flyers og Manglerud Star.
Etter mange år på isen, valgte han i 2000 å bytte til innebandy for alvor. Da hadde han allerede spilt to NM-sluttspill med Tunet.
- Jeg fikk en sønn i 2000, og valgte å bruke litt mindre tid på trening og kamper enn i hockey.

Noen lang internasjonal karriere i innebandy har det imidlertid ikke blitt. Han ble tatt ut til VM i Finland i 2002, men kona hadde termin mitt i mesterskapet, og Flemming valgte å takke nei. I 2004 måtte han gjennom en operasjon i nesa og gikk glipp av Sveits.
- Det var dette som skulle bli mitt VM, og jeg er glad for at jeg fikk sjansen.
Spesielt overtallsspillet fungerte godt i avslutningskampen mot Italia. Flemming fikk fart på både ballen og lagkameratene Raymond Evensen og Willy Fauskanger.
- Det var veldig spesielt å gå inn på banen i dag, og vite at det var den siste toppkampen i karrieren. Det var litt følelser. Og det var derfor det var så godt da spillet satt.

Nå skal Flemming gjøre det han har hatt dårlig samvittighet for de siste årene, være sammen med barna på fire og seks år. Sønnen på seks driver både med fotball og ishockey.
- Nå er planen å ta trenerkurs og være trener for laget hans. Så får vi se hva slags idretter han ender opp med etter hvert. Han har akkurat fått en egen innebandybane på 20 kvadratmeter hjemme, og spiller innebandy hver dag. Morten Finstad og jeg har like gamle sønner, og har snakket om at vi skal begynne å trene et Tunet-lag. Vi får se gutta våre har lyst, smiler Flemming Pettersen.
I så fall får Tunets minigutter kanskje Norges mest meritterte trenerduo?

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no