Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Big vurderer comeback,
fristes av mer tv-jobbing

Denne våren har Birgitte Lersbyggen levd opp til kallenavnet Big. Og vært ekspert på svensk tv i sluttspillet og VM. Neste år spiller hun kanskje igjen, hvis kroppen holder.

MALMÖ: - Jeg var veldig spillesugen i sluttspillet i år, det må jeg innrømme, ler Lersbyggen.
Innimellom tv-sendingene fra VM fikk innebandy.no ti minutter med en av verdens beste damespillere i mange år.
- Men det var jo en grunn til at jeg ga meg. Jeg gjorde en vellykket operasjon i foten, men hele kroppen var utslitt. Mange sier at den har hatt gått av en graviditet, og at det er mulig å gjøre comeback, men vi får se om det skjer et under eller ikke.

Big Mama
Dersom hun skal spille igjen, blir det selvfølgelig i Balrog. Men ikke som forward.
- Jeg har vurdert om det blir som back. Klubben hadde trengt det i sluttspillet i år, og de synes det var dårlig timing å bli gravid, smiler Big, som nå har fått høre at kallenavnet passer bedre enn noen gang.
- Nå kaller de meg for Big Mama!
Hun har termin i begynnelsen av juli, og vet at det kan bli en ny kommende landslagsstjerne for damer. Genene skulle i hvert fall være de beste, med Bruno Lundberg som pappa.

Fristet av tv-jobb
Da Birgitte Lersbyggen annonserte at hun la opp i fjor sommer, kom det raskt flere tilbud. Et av dem var fra Svensk Televisjon, som ville ha den norske jenta som ekspertkommentator for svensk innebandy.
Men SVT hadde ikke helt "koll på läget".
Dagen før seriestarten i eliteserien fant de ut at hennes mann var trener i eliteserielaget AIK, og dermed var hun "diskvalifisert".
Men da Lundberg fikk sparken midt i sesongen, var Big på plass i studio fra januar.
- Det har vært utrolig morsomt og lærerikt, men hektisk. Det ble jo to kamper i uka i sluttspillet, i tillegg til full jobb på Nike.
Nå kan hun godt tenke seg å fortsette i tv-bransjen, hvis muligheten skulle komme.

Oslo om noen år?
Ekteparet Lundberg og Lersbryggen har ikke planlagt hele framtida. Neste år skal han trene Balrog Botkyrka, mens hun skal ha mammaledig i høst, og så smått begynne å trene igjen hvis kroppen fungerer.
Men det er ikke sikkert at Big er tapt for norsk innebandy.
- Jeg har egentlig sagt det, at jeg tror vi bor i Oslo om fire-fem år, men vi får se hvordan det blir. Jeg har vel lyst til å holde på med innebandy på en eller annen måte, men jeg vet ikke om jeg er en rett type person til å stå helt rolig i innbytterboksen som trener, ler Lersbryggen.

Tror på Finland
Hun var imponert over Norges spill mot Sveits i åpningskampen, men har etterpå ikke sett Norges tap.
Som svensk ekspert har hun hatt mer fokus på Sverige. Hun var ikke overrasket etter 4-4-kampen mot Sveits.
- Jeg har hele tiden sagt at Finland vinner VM i år, også på tv. Vi får se om det stemmer, men nå ligger det i hvert fall an til en stor finale hvis Sverige og Finland vinner semifinalene.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no