Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Godt å få debutere

Norge - Tyskland 9-4

Norge vant kampen mot Tyskland og slipper nedrykkingskamp i A-VM i innebandy. Mot tyskerne fikk alle spille, og både Erik Nielsen og Lars Erik Torp debuterte i VM.

MALMÖ: - Jeg var utrolig spillesugen, så det var godt å debutere nå, smiler Erik Nielsen.
Han var klar over at han ikke skulle få spille den første kampen mot Sveits, men uavgjortresultatet gjorde oppholdet på tribunen litt lengre enn han håper på.
- Jeg vet at jeg ikke er inne blant de seks beste backene i VM-troppen, men det er likevel litt frustrerende ikke å få spille, når du har så lyst til å være med, forklarer Nielsen.
Han spilte sitt første år i eliteserien denne sesongen, etter overgangen fra Bækkelaget til Tunet.
- Det ble vel ikke en så god sesong som vi hadde håpet, men vi har mange unge gutter, og med noen nye spillere håper jeg på en bedre sesong neste år.

Spilte 1-1
En av Norges andre unggutter, Lars Erik Torp fra Greåker, fikk også sin debut. Etter to kamper på benken, startet han kampen mot Tyskland.
- Det gikk vel ikke sånn kjempebra. Jeg hadde et par sjanser, men ballen spratt ikke helt min vei. Men jeg synes rekka vår gjorde en god defensiv match, forklarer 20-åringen.
Sammen med Stian Skau og Glen Evensen spilte Torp 1-1 i sin del av kampen, etter at Stian Skau hadde scoret det forløsende norske målet 52 sekunder før den andre pausen var over.
- Jeg synes det har vært utrolig morsomt bare å være med og lære. Jeg ventet ikke å få spille for mye, og jeg håper mine VM-sjanser kommer de neste årene.

Fem gode minutter
Takket være fem mål på fem minutter og 12 sekunder, avgjorde Norge kampen mot Tyskland i innebandy-VM. Dermed møter laget Italia i kamp om sjuendeplass.
Norge åpnet litt tamt mot tyskerne, i kampen som avgjorde hvilket lag som skulle unngå nedrykkingskamp i A-VM i innebandy.
Tyskerne tok ledelsen 1-0 og forsvarte ledelsen helt til det gjensto 51 sekunder av første periode.
På de sekundene samt de første drøye fire minuttene av den 2. perioden scoret Norge fem mål og avgjorde kampen.

- Godt med seier
- Det var veldig godt å få vinne denne kampen, etter to tunge tap. Alle våre 18 utespillere fikk sjansen i matchen, og det var viktig VM-erfaring for noen av de yngste, som ikke har spilt så mye, forklarer trener Urban Karlsson.
Banens suverene spiller var Ketil Kronberg fra Gjelleråsen som scoret tre av de norske målene. De øvrige ble satt inn av Morten Olsen, Lars Harald Eide, Andreas Sletten, Raymond Evensen og Tommy Midtsveen.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no