Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Rugsveen:
Norsk VM-suksess, er det helt bingo?

I går var det norsk fridag i VM. Hva gjør egentlig norske spillere i VM når de ikke har trening eller kamp? Mer enn du kunne drømme om!

MALMÖ: På det svenske innebandyforbundets side, har vi kunnet lese at de svenske spillerne dro til tivoli i København på fridagen.
Og at de spiller bordtennis.
Men hva gjør de norske innebandyspillerne når de ikke må se hverandre?
Det norske laget bor jo ikke på et slott, så vi har ikke hatt plass til bordtennisbord, bordhockey o.l., fordi hotellet er under ombygging.
Vi hang litt med hode tirsdag kveld og onsdag morgen, men gradvis steg stemningen utover dagen.
Noen valgte det trygge og gikk på shopping, andre valgte golf, til tross for regnet. Egentlig regner det veldig mye mer i Malmö enn jeg hadde trodd på forhånd. I dag er det stiv kuling, kanskje mer, torden og det regner omtrent like hardt som i Singapore. Det er nesten som å være i Bergen, bortsett fra at jeg ikke skjønner alt hva folk sier.
Altså er det som å være i Bergen.

Noen spiste lunsj på McDonalds, og det var bare jeg og 2rmod til lunsj på hotellet. Og dermed ble det ingen bøter på grunn av for sent oppmøte. Tormod og jeg kan ikke klappe på hverandre for verken feil antrekk eller noe annet.
Bøtekassa er for øvrig ganske fyldig etter nesten to år med 50 kroner for luer til maten, for sent oppmøte og diverse ting man ikke skal gjøre på samling. Raymond Evensen er regnskapsfører og ivrig på bøtelegging.
Det har derfor aldri vært større applaus enn etter en kamp forrige kvelden, der Raymond sto for tidenes beste bot i norsk innebandylandslagets historie.
Han glemte sønnens barnevogn på bussen.
Det diskuteres fortsatt om det bør være mer enn 50 kroner...
Men tilbake til fridagen. Noen gikk på Kasino, uten at de skal henges ut, andre spilte på hest. Det var jeg, og jeg vant fem ganger åtte kroner på Solvallas fire rette.
Men det spørs om ikke juniorgutta tok kaka på fridagen. Mini, Torp og Skau gikk nemlig på bingo.
Ja, du hørte riktig. Sammen med 50 svenske damer over 80 år, satt de to og en halv time i et bingolokale og slappet av. Til stor frustrasjon for de svenske damene, som mente de norske gutta ropte bingo for sent, og skapte uro. De hang ikke helt med i spillet, rett og slett.
Kanskje det var derfor de gikk, for akkurat den hadde de vel hørt før i VM?
Mange avsluttet kvelden med kino, og Da Vinci koden. Ingen nyter fridager mer enn materialforvaltere, så Tony gikk ut av salen etter filmen, og sprang rundt bygningen så han rakk Impossible Mission 3 etterpå.
Nei, ikke den om VM, den med Tom Cruise.
Faktisk gikk han samme runden etter den filmen også, og sto foran inngangen til X-Men klokka 23.30, men etter valgets kvaler, valgte han å følge lagets hotelltider, og gikk hjem.
VM-avslutningen i Globen blir ikke den store suksessen, uansett om vi slår Tyskland i kveldens kamp. Nei, det norske laget har større planer for lørdag. Nå skal vi nemlig samle sammen penger til svensk V75 på Solvalla lørdag, og jeg får ansvaret med å "kamma hem potten".
Men å ta potten på ca. 35 millioner kroner alene, er like usannsynlig som at Norge skulle vinne VM i år, og at Niklas Jihde skulle ha scoret det avgjørende finalemålet i eget bur.
Det siste er i hvert fall helt bingo.

Henning Rugsveen

Rugsveen arbeider til daglig som journalist i Hamar Arbeiderblad, og har dekket fem tidligere VM-turneringer for innebandy.no.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no