Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


- Vi skulle hatt penger til å kjøpe fri til trening

- Jeg vet ikke om vi hadde hatt så mange spillere i eliteserieklubbene hvis vi hadde krevd at de skulle trene dobbelt så mye, sier Andreas Sletten.

MALMÖ: Han skulle gjerne ha sett at norske innebandyklubber hadde vært så store og hatt så store inntekter nå, at de kunne ha kjøpt spillere fri til trening. Ikke til lønn, bare erstatning for en fridag i uka til trening.
- Da hadde vi kanskje klart å øke treningsmengden. Mange i eliteserien har familie og jobb, mange spiller fortsatt innebandy fordi det er morsomt. 3 ganger i uka er det som mange er villig til å ofre, tror Sletten.
Han tror det etter hvert kommer opp unggutter som er villige til å trene mer.
- De har kanskje større ambisjoner enn oss, og ønsker å bli proff, og vil trene mer. Men jeg har ikke noen løsning på hvordan Norge kan gjøre det bedre framover, og løse utfordringen med treningsmengden. Vi fryktet før denne VM-turneringen, hvordan det skal gå når årets rutinerte spillere gir seg, men her klarte vi ikke en gang femteplass med dem.

Sletten spiller sitt tredje VM for Norge. Han legger ned mye tid på innebandy og Sveiva IBK. Problemet er å få tida til å strekke til, når man også skal spille og trene for å være med på landslaget.
- Landslaget tar jo ikke så mye tid egentlig, men jeg merker det noen ganger når vi skal på samlinger, og de andre gutta gleder seg til frihelg. Da skal jeg trene fire økter.
Han er imidlertid glad for å få være med, og føler at han har lært mye av både Anders Karinen og Urban Karlsson. Ting han kan ta med seg hjem til Sveiva.
- Burde norske spillere bytte klubb oftere for å bli bedre?
- Kanskje, men for meg, tror jeg ikke det hadde gitt meg så mye å vinne noe med en annen klubb. Det er morsommere å prøve å vinne noe med Sveiva. Det er her jeg har vennene mine.

Sletten startet karrieren i Østkantkameratene i 1994, da han så vidt fikk være med på trening. 28-åringen har alltid kompensert manglende (?) fysikk med et stort hjerte, og spilte seg raskt inn på laget. I 1996 gikk han til Sveiva, der han siden har vært ryggraden på A-laget i mange år.
Mens mange på landslaget har valgt Ketil Kronberg som Norges beste spiller, har lagkaptein Morten Olsen valgt Sletten.
- Han gjør aldri en dårlig kamp. Andreas er kanskje ikke like målfarlig som de beste, men som gjør den største jobben. Han er viktig både i klubblag og landslag, sier Olsen.
I år gjorde senteren 68 målpoeng i eliteserien. Det var egentlig 67 i følge han selv, men han har fått ett poeng i bonus på veien.
- Vi hadde litt for få spillere til å gjøre det bedre i årets serie. Vi ble nummer sju, og det var som ventet. Men vi slo både Sarpsborg og Greåker, ler Sletten mens romkameratene Jørn A. Isnes og Morten Olsen protesterer litt.
- Jeg var jo ikke med, ler isnes.

Sveiva har pr. i dag om lag 250 aktive innebandyspillere. Spesielt årgangene 1992-1994 har vist lovende tendenser, og hvis klubben kan beholde spillerne i denne aldersgruppa, kan laget gå en god tid i møte om noen år.
- Men det er jo ikke nok til at Norge skal bli bedre internasjonalt. De fire beste nasjonene i verden har en helt annen rekruttering enn Norge. Vi må gjøre en jobb så innebandy kommer mer fram i media og får større inntekter. Større fokus gir flere spillere. Men det blir ikke lettere for flere klubber nå, når inntektene fra spilleautomater faller bort. Da må vi finne andre måter å tjene penger på dugnad til breddesatsingen og eliten. Hvis spillerne må jobbe mer dugnad, når skal de få tid til å trene mer, undrer Sletten.
Han har sjøl satt to potensielle innebandyspillere til verden, Kasper (5) og Oliver (2).
- De får velge hva de vil drive med. Kasper har vært på trening i Sveiva og spilt litt, men han ga seg til jul. Det var for kjedelig å varme opp!

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no