Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norsk kollaps mot Danmark

Danmark - Norge 5-3
Danmark spilte med hjertet, Norge jaktet på flere mål. Det ble feil. Danskene kontret inn målene, mens Norge ble stresset og gjorde individuelle feil. - Vi virket slitne både fysisk og psykisk, sier Willy Fauskanger og Andreas Sletten.


MALMÖ: Norge ledet 3-1 mot Danmark etter to perioder, men mistet rytmen og virket slitne da Danmark snudde kampen og vant 5-3 i innebandy-VM tirsdag. Tapet var det første norske for Danmark noensinne i innebandy. Dermed er det danskene som kan spille om 5. plass i VM, mens Norge må slå Tyskland torsdag for å spille om sjuendeplass.
- Det var tydelig allerede på oppvarmingen. Danskene var mer tente enn oss på å vinne. Vi gjør en riktig dårlig match, mens danskene ofret seg i alle dueller. Når keeperen er vår beste spiller mot Danmark, forteller det mye, sier landslagssjef Urban Karlsson.
- Kanskje var det også dårlig coaching av meg, og ikke sette inn andre spillere mot slutten av kampen, men vi følte at vi hadde god kontroll på 3-1, legger Karlsson til.

Norge hadde ikke nok tempo i spillet til å overliste et kompakt dansk forsvar i den første perioden som endte 0-0, til tross for flere store danske sjanser.

I den andre var Norge best, og gikk opp til 3-1, men så var det morsomme over. Danmark gjorde 4-0 i den siste perioden.
- Det føles nesten som vi ikke tok dem helt seriøst, nå etterpå, sier Sveivas Andreas Sletten.
- Vi gjør mange dumme individuelle valg i den tredje perioden. Hvis vi hadde safet kampen i land på 3-1, tror jeg vi hadde vunnet, men etter 6-6 mot Sveits har vi liksom vært fokusert på å få en god målforskjell. Danskene hadde ikke slått oss om vi hadde vært mer defensive i stedet for å jakte mål, tror Willy Fauskanger.

Veteranen som spilte sin sjette VM-turnering for Norge er skuffet over avslutningen.
- Nå er det over for min del, og det er skikkelig surt akkurat nå. Og synd at mitt siste VM skulle bli det dårligste i karrieren, fastslår Fauskanger.

Målvakt Thomas Näsholm hadde flere gode redninger i den andre og tredje perioden, og ble kåret til Norges beste spiller. Målene ble scoret av Willy Fauskanger, Raymond Evensen og Ketil Kronberg.

Dersom Norge slår Tyskland blir det nå kamp om 7. plass i VM. Den spilles fredag kveld, og går mot enten Russland eller Italia, som møtes i den andre gruppen onsdag.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no