Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Håper å få rom i de siste kampene

Stian Skau ble kåret til årets spiller i eliteserien denne sesongen, ettersom en av to lagkapteiner å ha ledet Greåker til "the double". Han er framtida for landslaget og jobber for en stadig mer offensiv rolle.

MALMÖ: Mot Sverige rundet 24-åringen 25 landskamper for Norge. Noe han er litt stolt over, selv om han måtte gi opp på oppvarmingen på grunn av sjukdom.
- Det er morsomt, og noe jeg har jobbet for de siste årene. Det er jo ikke alt for mange landskamper i løpet av et år. Å bli kåret til årets spiller i Norge er like stort. Ikke minst fordi det er trenerne i klubbene som har valgt.

Greåker-spilleren var med som læregutt til Sveits for to år siden, der han bare fikk spille i 17-4-tapet mot Sverige.

Det er først denne sesongen han virkelig har blomstret i eliteserien, og blitt en av de aller største profilene.
- Det var morsomt å få ansvar i klubblaget, og det gir også selvtillit

Til tross for 37 mål og 47 målgivende i årets eliteserien, er han senteren i tredjerekka denne sesongen - den som skal binde sammen rekka som skal avlaste de beste.
- Så lenge Norge gjør det bra, spiller jeg gjerne 0-0 i tredjerekka i VM. Det er jo egentlig oppgaven. Men jeg synes sjøl at jeg er en bedre offensiv spiller enn defensivt, og etter hvert håper jeg å få mer spilletid også i det offensive spillet. Der er vel egnelig kampene mot Danmark og Tyskland perfekte for oss unggutta.

Han tror spilleforståelse er hans største styrke på banen, og skal jobbe mer med styrken og hurtigheten.
- Jeg har vel litt igjen på å bli tøffere, og enda litt raskere. Det er det neste steget mitt på å bli enda bedre på landslaget, forklarer Skau, som ved siden av innebandy studerer idrett grunnfag og jobber i klesbutikk. Han er landslagets mest moteriktige, nesten til enhver tid...

Stian Skau har spilt innebandy siden han var 12 år gammel. Han er det vi kan kalle 2. generasjonens spiller i Norge, som har fått med seg alle aldersbestemte klasser.

Fram til han var 17 drev han også med håndball og fotball, men ga seg med håndball da idretten tok mye tid. Året etter droppet han også fotballsatsingen og valgte innebandy.
- Jeg følte at jeg hadde større sjanser for å lykkes der. Det var morsommere å satse mot innebandy-VM enn på 3. divisjon i fotball. Jeg hadde neppe spilt under Åge Hareide nå, gliser Greåker-spilleren som spiller litt fotball for å holde sommerformen.

Satsingen på innebandy har gitt to NM-gull for gutter, et som junior og tre som seniorspiller.
- Vi hadde en kjedelig start på sesongen med litt turbulens, der vi mistet gode spillere, men etter hvert gikk det veldig bra. Jeg trives utmerket i Greåker og den gode sesongen i år, motiverer meg bare til å satse enda mer. Det som er utrolig morsomt for klubben er at det er veldig mange egenproduserte spillere på vei til å etablere seg på A-laget.

For at norsk innebandy skal bli bedre også internasjonalt, mener Skau at mer trening må til.
- Det kan ikke være slik at man skal trene mer først når man kommer på landslaget. Det er klubblagene som må øke treningsdosene.

Skau er heller ingen fan av 12 lag i den norske eliteserien. Han mener det gjør nivåforskjellen på lagene for stor foreløpig.
- For sporten er det riktig å få med lag fra flere deler av landet, men for nivået er det ikke bra når et lag kan vinne 24-0 i serien. Det er heller ikke bra for landslagets satsing internasjonalt.

I kveld håper han imidlertid at Norge skal være mye bedre enn Danmark, slik at han kan pynte på landskampstatistikken.
- Jeg har jo 25 kamper, men bare ni målpoeng. Minst ti av kampene har jeg bare sittet på benken, og nå er det på tide å finne veien til mål!

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no