Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Eide det norske slottet

Lars Harald Eide har bare spilt innebandy i tre og et halvt år. VM-debutanten leverte en kjempekamp mot Sveits, og blir en viktig brikke mot Sverige i kveld.

MALMÖ: Sveiva-backen kom fra Manglerud Star Hockey til Sveiva for tre og et halvt år siden.

Innebandyballen spratt mer enn pucken, det var ikke like lett å løpe inn motstanderen som å skli på skøytene, og skuddet var ikke mye å skryte av...
- Det var litt krevende i starten. Ballen lå ikke alltid på bladet, og det var mye rare regler. Jeg fikk en del utvisninger på juniorlaget, og Andreas Sletten kaller meg fortsatt for grisen, smiler Lars Harald Eide.

Han spilte tre sesonger i den norske eliteserien i ishockey. Alle vet at Manglerud Star ikke var topplaget, og det har blitt en del nedturer, men også mye moro sammen med blant annet Mads Hansen, så nå reiser til svenske Brynäs.

Eide spilte U20-VM i hockey, og det var ikke på grunn av nivået at han ga seg. Mange kamerater sluttet, og det var ikke like morsomt å motivere seg til ni treninger i uka.

Erfaringene fra hockey er imidlertid noe av det som har gjort at han har klart å tilpasse seg nivået i innebandy så raskt.
- Det er lov å trene mer enn de tre fellesøktene vi ha i uka, i hvert fall i Sveiva. Jeg har forsøkt å holde treningsnivået oppe så godt som mulig, også etter at jeg begynte med innebandy.

Eide ble kalt inn på breddesamling til landslaget høsten 2004, og siden har han kloret seg fast.

Naturlig nok har han hatt sin beste sesong i år, i spann med Håvard Pedersen i Sveiva.
- Junior har lært meg veldig mye om innebandy. Det taktiske og spillesystem er ganske likt fra hockey, og derfor føler jeg at jeg kan lese spillet godt. De andre lagene har dekket Håvard, så jeg har fått mye rom. Da er det bra at skuddet begynner å bli bedre, fastslår Eide.

Han er en typisk hockeyspiller av bygning, åtte kilo tyngre enn vekten, men han kommer ikke dårlig ut på BMI-indeksen av den grunn.
- Min styrke er det defensive spillet. Jeg var back også i hockey. Og innsats. Jeg har jobbet mye med det offensive, og skal jobbe videre med det.

Eide jobber som lærer på Abildsø skole, ungdomstrinnet, og fikk mange lykkeønskninger før avreise til VM. 24-åringen synes det jobbes bra med rekruttering i mange norske klubber, og bidrar på sin måte.
- Innebandy har ikke stått så sterkt i skolen, og det må vi jo gjøre noe med. Jeg har fått kjøpt nye køller til min skole. Innebandy har en stor fordel i forhold til hockey - det er billigere og mindre utstyr, men det samme problemet. Vi trenger flere haller.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no