Norge tok fyr etter brann

Norge - Sveits 6-6
Norge lå under 2-3 mot Sveits da brannalarmen gikk i VM-arenaen. Da kampen startet tok Norge fyr, og spilte en av sine beste VM-kamper noensinne. Nå blir det en norsk jakt på mål for semifinale.

HELSINGBORG: - Det føles litt surt at vi ikke klarte å vinne denne kampen, innrømmer lagkaptein Morten Olsen.
Norge ledet mye av kampen mot Sveits, og hadde 6-5 til det gjensto fem minutter og 20 sekunder.
- Men vi kan egentlig ikke være misfornøyd med denne kampen. Vi spilte veldig bra, fortsetter Olsen.

Underdog
For en måned siden tapte Norge 3-13 for Sveits i en turnering i Tsjekkia.
Sveits var store favoritter i VM-åpningen, og et internasjonalt bettingselskap hadde dristet seg til 1,25 i odds for sveitsisk seier.
Alpelandet åpnet også kampen best, og ledet 2-0 før det var gått fem minutter.
Norge ga imidlertid ikke opp, og gikk til første pause med 2-3, etter scoringer av veteranen Willy Fauskanger og Ketil Kronberg.

Oppildnet Norge
Det var i andre periode kampen snudde for Norge. Bare to minutter ut i perioden gikk brannalarmen i hallen og røyk kom inn i hallen.
Lagene måtte i garderoben, og da kampen startet igjen ti minutter senere, tok Norge fyr.
Spilleren med flest landskamper for Norge, Raymond Evensen fra Fjerdingby, rundet en back og satte ballen opp i vinkelen. Samme mann ga Norge 5-4 på straffeslag bare ni sekunder før den andre perioden var over.
I den tredje sendte tomålsscorer Tommy Midtsveen Norge i ledelse 6-5, men sveitserne utliknet drøye fem minutter før slutt.

Trent knallhardt
Norge gjennomførte en nesten perfekt taktisk kamp mot Sveits, som presset Norge høyt.
- Vi lærte veldig mye av den kampen vi tapte for en måned siden. Etterpå har vi trent utrolig mye på nettopp det å møte et så offensivt lag, og det fikk veldig utbytte av i dag. Det er litt surt ikke å vinne, men samtidig gjorde Tomas Näsholm noen utrolig redninger i 3. periode, sier Raymond Evensen.
- Hadde vi ledet med to mål i tredje, noe vi hadde sjansen til, tror jeg ikke de hadde tatt oss igjen, smiler Evensen som har 73 landskamper for Norge.
- Godt å ha kontroll

Karlsson fornøyd
Landslagstrener Urban Karlsson var fornøyd med det norske lagets innsats.
- Vi er litt skuffet over at vi ikke klarte å vinne en kamp der vi leder så mange ganger, men samtidig synes jeg det er helt suverent at vi får til det vi har trent på siden stortapet for en måned siden. Sist satte de oss fast hele kampen, men nå har vi kontroll på ballen og på oppspillene, sier Karlsson.
- Nå er turneringen veldig åpen. Vi må jobbe hardt videre i alle kamper, som nå betyr noe.

Innebandyfakta
Perioderesultat: 2-3, 3-1, 1-2.
Helsingborg: 1. innledende kamp i VM i innebandy for herrer, søndag.
Idrottens hus.
532 tilskuere.
Mål: 0-1 (4.32) Jonas Schneeberger (Michael Zürcher), 0-2 (4.56) Joel Krähenbühl (Adrian Zimmerman), 1-2 (10.15) Willy Fauskanger (Andreas Sletten), 1-3 (13.20) Zürcher (Daniel Bill), 2-3 (16.55) Ketil Kronberg i spill 5 mot 4, 3-3 (23.05) Raymond Evensen (Fauskanger), 4-3 (28.19) Tommy Midtsveen (Kronberg) i spill 5 mot 4, 4-4 (33.12) Andreas Cadish (Marcus Gerber) 5-4 (39.51) Evensen, straffeslag, 5-5 (43.25) Krähenbühl, 6-5 (45.40) Midtsveen (Kronberg), 6-6 (54.42) Christoph Hofbauer (Zürcher).
Skuddstatistikk: 25-26 (6-6, 10-9, 9-11).
Utvisninger: Norge ingen, Sveits 3x2 min.
Dommere: Riihimäki/Sirkka, Finland.
Norges lag: Tomas Näsholm (målvakt) - Lars Harald Eide, Morten Olsen - Willy Fauskanger, Andreas Sletten, Raymond Evensen (1. femmer), Christian Kragerud, Jon Ketil Nilsen - Tommy Midtsveen, Flemming Pettersen, Ketil Kronberg (2. femmer), Jørn A. Isnes, Stian Skau, Glen Evensen (3. rekke).
Spilte også: Manne Strandberg.
På benken: Einar Haga, Tormod Høydahl, Tu Tran Minh, Jon Espen Skaug, Lars Erik Torp.
På tribunen: Martin Hansen, Erik Nielsen, Ole Bodal.
Neste kamp: Sverige - Norge mandag 22. mai klokka 19.30.

tekst og foto: Henning Rugsveen