Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Fra lite tillit til lagkaptein

Morten Olsen debuterte på det norske landslaget på hjemmebane i 2000. I dag starter han på sitt andre VM seks år etter. Etter to mesterskap uten tillit, er han hærfører mot Sveits i dag.

MALMÖ: - Morten er en viktig spiller for det norske laget. Han må ha hatt en flott utvikling som spiller, siden han ikke var med i forrige VM, sier landslagssjef Urban Karlsson.

Han tok tidlig ut Sarpsborg-spilleren til landslagssamling, og så kvaliteter hos 30-åringen som tidligere landslagssjef Anders Karinen ikke gjorde.

Selv tror landslagsbacken at det var litt usikkerhet rundt overgangen fra løper til back.
- Jeg spilte løper i VM i Norge i 2000, men jeg scoret ikke nok mål i serien til å forsvare en plass som løper i landslaget videre. I 2002 ble jeg aldri tatt ut, forklarer Olsen.

I 2004 fikk han heller ingen signaler om landslagsspill, men ble kalt inn i det norske laget i siste liten - som back.
- Da hadde jeg lagt andre planer i VM-perioden, og valgte å takke nei.

Nå stortrives Sarpsborg-spilleren med tilliten han har fått som lagkaptein.
- Det er veldig morsomt å være med igjen, og det er litt overgang å få så mye tillit nå.

I tillegg til å være lagkaptein, styrer han den ene av to norske powerplay-formasjoner.
- Det er stor forskjell på spillerrollen i klubblag og landslag. Her er det mye mer forsvar, og ikke så mye offensive løp som i serien for oss backer.

Han synes det er litt mer offensiv "kyla" i det norske landslaget nå, enn for noen år siden. Det gjelder også defensivt.
- Men jeg tror nok ikke landslaget har utviklet seg like mye som folk håper og tror. Det har med nivået i den norske eliteserien å gjøre. Det er litt for dårlig. I år ble vi bare presset høyt i en eneste kamp - mot Gjelleråsen, forklarer Olsen.

Til dagens kamp mot Sveits har han en svært viktig oppgave. Han skal peppe lagkameratene til å bli sinnssyke. Til å gi alt i hvert eneste bytte. Så fort noen ser ut til å henge med hodet, skal han være der.
- Jeg tror vi har opp mot 50 prosents sjanse mot Sveits i en enkeltkamp. Tapet vi hadde i Tsjekkia (3-13) er ikke representativt for det vi er gode for. Vi kan ikke sammenligne den kampen med VM-åpningen. Før det har jeg bare spilt uavgjort mot Sveitserne, smiler Morten Olsen.

Han fyller 31 år i august, men trives fortsatt med innebandy store deler av uka. Derfor har han skrevet under for tre nye år med haiene fra Østfold.
- Alle spør: Skal du ta tre år TIL? Ja, hvis kroppen fungerer, skal jeg det. Vi har veldig lyst til å revansjere den dårlige sesongen vi har hatt i år, etter gullet i fjor. Vi var ikke innstilt på å gjøre jobben. Da vi byttet trener, bare fordi vi måtte gjøre noe, skjønte vi alvoret og tapte bare en kamp etter jul, fastslår forskalingssnekkeren fra Sarpsborg.

Som i dag skal mure sammen det norske forsvaret til seier mot Sveits...

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no