Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Sverige vant i "åpningskampen"

Sverige - Norge 5-1
Det var ingen tvil, Sverige var bedre enn Norge i åpningskampen, men nå går ryktene om at Norge har levert inn protest på grunn av "mygel" med keeper!


MALMÖ: Ingen av lagene ville bekrefte uenigheten i ettermiddag, etter at de svenske laglederne slo de norske 5-1.

En internasjonal lagleder-kamp i VM ble spilt i VM for to år siden. Da vant Sverige 10-9 etter sudden death, men uenighetene fra kampen måtte legges til side for at Norge skulle komme seg gjennom selve VM-turneringen. Albuene til landslagstrener Anders Karinen var berømte i flere måneder, og Terje Larsen brukte knærne så mye at de aldri har vært gode igjen.

Lørdag var det landslagssjef Urban "Roffe" Karlsson, fysio Per-Olov Fjeld og presseansvarlig Henning Rugsveen (oldemor fra Sverige...) som var det "gule" laget, mot Erik Hæren, Tony Korsåsen og Lars Bunæs. Terje Larsen ventet til den andre kampen...

Lagene ble forsterket med keepere, Einar Haga for Norge og Martin Hansen for Sverige.

Kampen åpnet i et forrykende tempo, og bevegelige spisser, før det hele dabbet av til middels gåjogg med oppspill i beina. Fjeld og Karlsson ordnet 2-0 til Sverige, før Korsåsen banket inn en redusering.

3-1 var kampens peneste mål, da Rugsveen, altså jeg, satte ballen i krysset fra sju meter, etter flott pasning fra Karlsson som gikk rundt mål.

"Roffe" Karlsson scoret de to siste målene enkelt, og det var da diskusjonen startet. Det norske laget har lagt inn protest, og mener landslagssjefen har lovet Einar Haga å få starten søndagens kamp mot Sveits. Mot at han slapp inn noen billige mål fra Karlssons klubba.

Juryen har bestemt seg for å avvente saken, inntil Norges startoppstilling mot Sveits offentliggjøres søndag.

Den norske lagledelsen har gått ut høyt og sagt at de skal spille en serie på best av sju kamper for å kåre det beste laget, Sverige eller Norge.

Basert på formen og beina til et par av spillerne lørdag kveld, burde det kanskje bare bli med en...

tekst: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no