Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norsk optimisme før VM-åpning

Sveits er favoritter, men matchen kommer perfekt for det norske innebandylandslaget. - Vi er uthvilt og topp motivert, mens de er litt nervøse og har mest å tape. Vi har en god mulighet til første gang å slå Sveits i en VM-kamp, sier landslagssjef Urban Karlsson.

Søndag åpner VM i innebandy med kamp mot Sveits, laget Karlsson trente før han kom til Norge for snart to år siden.

- Det er klart det er en fordel for oss at jeg kjenner dem litt ekstra, håper Karlsson.

Norge har blitt nummer fem i de siste fire VM-turneringene for herrer, og er svært sultne på en semifinaleplass i VM i Sverige, slik de klarte i 1996, sist mesterskapet gikk i nettopp Sverige.

- Hvis vi skal se rent kynisk på muligheten, vurderer jeg sjansene til en tredjedel for at vi slår Sveits. De har vært bedre enn Norge i flere år. Men hvis vi spiser riktig, hviler riktig, trener riktig, og er 100 prosent fokusert, har vi all verdens sjanse i denne kampen. Vi er gode i åpningskamper, og alle forventer at Sveits vinner. Hvis vi kan unngå å gjøre feil i forsvar, er jeg ganske sikker på at vi kan score nok mål til å vinne.

Karlsson har lagt mye vekt på det defensive arbeidet siden han tok over Norge, men også på oppspill, overtall og undertall. Norge skal kunne føre spillet hvis det er nødvendig. Mot Sveits kommer Norge til å få svært lite tid med ballen.
- Sveits kommer til å presse oss over hele banen, og det er vi forberedt på. Vi har trent mye på å takle det. I tillegg må målvakten vår ha en god dag mot Sveits. Da har vi alle muligheter.

Regjerende verdensmester Sverige er stor favoritt i Norges innledende gruppe, mens Danmark og Tyskland er overkommelige motstandere basert på de siste årenes resultater. Kampen mot Sveits blir en nøkkelmatch. Norge vil svært gjerne ta steget opp fra 5. plassen de har hatt siden VM i 1998.

- Siden VM på hjemmebane i 2000 har vi passert Danmark og lagt dem bak oss, det er positivt. Samtidig har Tsjekkia passert oss, og pr. i dag er de fire beste nasjonene bedre enn Norge i løpet av et langt VM: Sverige, Finland, Sveits og Tsjekkia, men på en god dag kan vi slå Tsjekkia og Sveits, sier trener Erik Hæren.

Sveits slo Norge 13-3 i en treningskamp i Tsjekkia i slutten av april, men kampen før det endte uavgjort.

tekst og foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no