- Artikler og Notiser - Resultater -
- Spillerpresentasjon - Bilder -

Verdig avslutning for VM-veteranene

Norge - Italia 11-3

Flere norske veteraner avsluttet sin karriere på landslaget med flott spill og 11-3 seier over Italia i VM. Dermed ble Norge nummer sju i VM.

STOCKHOLM: - Det var morsomt å få avslutte landslagskarrieren i Globen. I en fullsatt Globen, flirer Willy Fauskanger.

Veteranen scoret to mål og hadde tre målgivende pasninger foran 582 tilskuere i Sverige største arena.
- Det var artig å få til en skikkelig kamp, etter at vi som lag har spilt et par dårlige kamper i dette mesterskapet.

- Les mer - Kampfakta - Bilder fra kampen -

Takket være fem mål på fem minutter og 12 sekunder, avgjorde Norge kampen mot Tyskland i innebandy-VM. Dermed møter laget Italia i kamp om sjuendeplass.

MALMÖ: Norge åpnet litt tamt mot tyskerne, i kampen som avgjorde hvilket lag som skulle unngå nedrykkingskamp i A-VM i innebandy.

Tyskerne tok ledelsen 1-0 og forsvarte ledelsen helt til det gjensto 51 sekunder av første periode.

På de sekundene samt de første drøye fire minuttene av den 2. perioden scoret Norge fem mål og avgjorde kampen.

- Les mer - Kampfakta - Bilder -

Norsk kollaps mot Danmark

Danmark - Norge 5-3
Norge ledet 3-1 mot Danmark etter to perioder, men mistet rytmen og virket slitne da Danmark snudde kampen og vant 5-3 i innebandy-VM tirsdag. Tapet var det første norske for Danmark noensinne i innebandy. Dermed er det danskene som kan spille om 5. plass i VM, mens Norge må slå Tyskland torsdag for å spille om sjuendeplass.

Danmark spilte med hjertet, Norge jaktet på flere mål. Det ble feil. Danskene kontret inn målene, mens Norge ble stresset og gjorde individuelle feil. - Vi virket slitne både fysisk og psykisk, sier Willy Fauskanger og Andreas Sletten.

Dommerne i fokus etter norsk tap

Sverige - Norge 17-2
Norge holdt Sverige til 0-2 de første 24 minuttene av kampen.
Da ble Glen Evensen utvist fem minutter etter en diskusjon mellom de danske dommerne. Svenskene gjorde 7-0 i denne perioden.

- Det var ikke en fem minutters utvisning. Sverige hadde maks fått en tominutter, kanskje et frislag, sa "synderen" Glen Evensen.

- Det er lett å kalle dette en skandale sa assistenttrener Erik Hæren.

Sveriges landslagstrener Kristina Landgren ville ikke uttale seg om dommerne.
- Jeg velger ikke å uttale med om dommerne. Det internasjonale forbundet har ansvaret for å sette opp dommere.
- Vil du ha disse dommerne i en eventuell finale?
- (litt nøling) Jeg velger ikke å uttale meg om dommerne...

Norge tok fyr etter brann

Norge - Sveits 6-6
Norge lå under 2-3 mot Sveits da brannalarmen gikk i VM-arenaen. Da kampen startet tok Norge fyr, og spilte en av sine beste VM-kamper noensinne. Nå blir det en norsk jakt på mål for semifinale.

HELSINGBORG: - Det føles litt surt at vi ikke klarte å vinne denne kampen, innrømmer lagkaptein Morten Olsen.
Norge ledet mye av kampen mot Sveits, og hadde 6-5 til det gjensto fem minutter og 20 sekunder.
- Men vi kan egentlig ikke være misfornøyd med denne kampen. Vi spilte veldig bra, fortsetter Olsen.

Norge gjennomførte en nesten perfekt taktisk kamp mot Sveits, som presset Norge høyt.
- Vi lærte veldig mye av den kampen vi tapte for en måned siden. Etterpå har vi trent utrolig mye på nettopp det å møte et så offensivt lag, og det fikk veldig utbytte av i dag. Det er litt surt ikke å vinne, men samtidig gjorde Tomas Näsholm noen utrolig redninger i 3. periode, sier Raymond Evensen.