Innebandy.no U19 VM 2005

"Finsk sisu" for mye for Norge

(Finland-Norge 14-2) Norge klarte som ventet ikke å stå i mot den finsk lagmaskinen. Allerede etter 29 sekunder satt den første ballen i det norske nettet.
- Vi gjør for mange personlige feil, sukker landslagssjef Johnny Petersen.
- Men spillemessig var det stor fremgang fra kampen mot Sveits, mener Petersen.


LATVIA (27/10-05):
Selv om Norge gikk på nok et stortap i VM, var det fremgang å se. Spillerne hadde tydelig skjønt tegninga etter det forsmedlige tapet for Sveits. Nå var innsatsen på topp, og viljen til å blø for flagget var tilstede. Men nok en gang gjøres det for mange personlige feil. Det blir du hardt straffet for i dette selskapet.
- Av de seks første baklengsmålene kommer hele fem av personlige feil, slår landslagssjef Johnny Petersen kategorisk fast.
- Vi kan ikke vinne kamper når vi gjør slike elementære feil.

I riktig retning
- Men dette var uansett et skritt i riktig retning. Det ser fælt ut på resultattavla, men spillemessig var vi i perioder gode, mener Petersen.
- Finland måtte faktisk legge om systemet sitt flere ganger i løpet av kampen etter som vi klarte å hindre dem i oppspillene. Det er jeg fornøyd med, sier han.
- Men Finland bare maler på. De er en utrolig lagmaskin, slår han fast.
Og finnene var imponerende. Laget maler og maler og spiller med en intensitet som er helt utrolig. Når man i tillegg vet at dette var den regjerende verdensmesteren med tradisjoner for å være gode, er det ikke sikkert det er så dårlig det Norge leverte.

Skjebnekamp
På fredag spiller Norge en skikkelig skjebnekamp mot Polen. Taper Norge den kampen blir det kamp om å unngå nedrykk til B-pulja. Men siden Norge faktisk har bedre målforskjell enn Polen vil det holde med minst uavgjort for spill om 5. plassen.
- Jeg vil ikke en gang høre snakk om at vi ikke skal slå Polen, slutter en skuffet men innbitt landslagssjef.

tekst og foto: Per Ole Eliassen

- Kampfakta -


Copyright © 2000-2024 innebandy.no