Innebandy.no U19 VM 2005

Norge flere nummer for små

Det norske U19-landslaget i innebandy ble flere nummer for små i dagens kamp mot Finland. Hele 14-2 tapte laget som før VM drømte om en plass i semifinalen i VM. Nå står kampen om å unngå nedrykk til B-pulja.

LATVIA (27/10-05):
Cesis - LATVIA: Etter stortapet mot Sveits skulle de norske spillerne ta Finland. Dette måtte de gjøre dersom en plass i semifinalen skulle kunne bli en realitet. Men den gang ei. Hele 14 baller måtte de norske målvaktene hente ut av nettet før målkåte finner var fornøyde.

Allerede etter 29 sekunder stod det 1-0 til Finland. Nok en gang åpnet altså Norge med å gjøre det vanskelig for seg selv, og nok en gang var det en personlig feil som ødela kampen for Norge. Og slik fortsatte det. Hele fem av de først seks baklengsmålene kom som et resultat av slurv fra de norske spillerne.

- Det er utrolig skuffende at vi ikke klarer å unngå disse unødvendige feilene, mener landslagssjef Johnny Petersen.
- Det blir umulig å vinne kamper når det florerer med personlige feil, fortsetter han.
- Men når det er sagt spiller vi en bedre kamp mot Finland enn mot Sveits. Vi følger taktikken bedre og tvinger finnene til å gjøre om sitt spillesystem flere ganger i matchen. Det er vi fornøyde med, og det skal vi ta med oss inn i den siste kampen i gruppe spillet mot Polen på fredag formiddag.
- Men det hjelper så lite når det ikke gir gevinst i målprotokollen, sukker landslagssjefen.

Mot Polen er det et enkelt regnestykke som gjelder. Norge har bedre målforskjell enn Polen og klarer seg med uavgjort for ikke å bli sist i gruppen. Skulle Norge tape blir det kamp om å unngå nedrykk til B-pulja på lørdag. Med seier eller uavgjort blir det kamp om femte plassen. Det bør kunne gå veien for det norske laget.

tekst: Per Ole Eliassen


Copyright © 2000-2024 innebandy.no