Innebandy.no U19 VM 2005

Norge fikk juling

(Sveits-Norge 13-2) Norge gikk på en skikkelig trøkk i den første kampen i U19 VM i Latvia. Etter en håpløs start med fire baklengs på litt over sju minutter ble det en helsvart dag for Norge.
- Huff, dette var dårlig, sukket en oppgitt landslagssjef Johnny Petersen etter kampslutt.


Cesis - LATVIA (26/10-05):
Kampen var ikke mer enn 22 sekunder gammel før Norge måtte konstatere at de lå under 1-0 i den viktge kampen mot Sveits. I de første minuttene av kampn klarte det norske laget rett og slett ikke å holde tritt med gode sveitsere. Etter sju minutter lå da også Norge under med hele 4-0.

- Vi fikk et håp da Aksel Dahl Eriksen reduserte til 4-1 midtveis i perioden, sier landslagssjef Johnny Petersen.
- I perioden før vårt første mål og frem til vi gjorde nok en personlig feil etter 18 minutter var vi helt på høyde, om ikke bedre enn Sveits, mener Petersen.
- Men når du gjør den ene personlige feilen etter den andre mot så gode lag som Sveits er du rett og slett sjanseløs, slår han fast.

I lange perioder i kampen var Norge faktisk på høyde med Sveits, men det lå liksom i luften at Sveits hadde mer å gå på hvis nødvendig. Etter hvert begynte de norske spillerne å henge med hodet og avslørte en mentalitet som i hvert fall ikke preges av spillere som vil vinne. Skal Norge ha noen som helst sjanse til å vinne i de kommende kampene mot Finland og Polen må spillerne ned i kjelleren å hente mye mer enn i dagens kamp mot Sveits.

Skal Norge ha noen som helst sjanse til å avansere i dette mesterskapet må Finland slås i neste kamp i puljespillet på torsdag. Etter kampen mot Sveits er det ikke mye som tyder på at akkurat det skal skje.

tekst og foto: Per Ole Eliassen

- Kampfakta -


Copyright © 2000-2024 innebandy.no