Innebandy.no U19 VM 2005

Norge på offensiven

Onsdag starter U-19 VM i Latvia. Norge møter Sveits i sin første kamp, en kamp som av de fleste betegnes som selve nøkkelkampen i turneringen. Med seier mot Sveits kan det fort bli semifinale på Norges unge håpefulle.

RIGA - LATVIA (25/10-05):
I innebandysammenheng er Norge ikke helt på høyde med de aller beste. I VM i Latvia har imidlertid spillerne på laget bestemt seg. De skal ha medalje.
- Vi drar ikke til Latvia på ferie, slår kaptein Jonas Magnussen fast.
- Jeg mener vi har mulighet på medalje, fortsetter den optimistiske Sarpsborg-spilleren.
- Slår vi Sveits i den første kampen kan alt skje. Da går vi til semifinale, tror unggutten.

Landslagssjef Johnny Petersen er imidlertid noe mer nøktern i sin optimisme.
- Jeg mener vi kan slå Sveits, men det er viktig å huske på at de faktisk har trent mye mer sammen enn det vi har gjort. De har også spilt langt flere landskamper enn de vi har. Og det er jo slike ting som kan gjøre utslag i et VM, mener Petersen.

I Norges andre kamp er det Finland som er motstander. En motstander som Norge svært sjeldent har vært på høyde med. På tross av det øyner kaptein Magnussen en sjanse mot finnene.
- Hvorfor ikke, spør han.
- Vi må jo ha tro på det vi driver med, slår han fast.

Kampen mot Sveits blir uansett nøkkelkampen i denne turneringen. Sjansen for semifinale blir vesentlig redusert med tap mot sveitserne. Da må Norge tukte Finland, og det kan fort bli en litt for stor oppgave. Samtidig må Polen slås i den siste kampen i puljespillet. Og kanskje det til og med er slik at det faktisk er kampen mot Polen som blir nøkkelkampen, en kamp de fleste forventer skal vinnes. De øst europeiske lagene har imidlertid utviklet seg kraftig de siste årene, og det er helt klart på sin plass å rope ut et varsku for å undervurdere.

tekst: Per Ole Eliassen


Copyright © 2000-2024 innebandy.no