Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Fighters vil hevne finaletapet fra i fjor

De som fikk med seg NM-finalen i fjor mellom Holum(nå GIF Fighters) og Sarpsborg, vil nok sent glemme den kampen. Sarpsborg vant 8-7 etter s.d. og kunne feire sitt første NM-gull. I år blir det reprise mellom disse to lagene, men i semifinaler. Det forventes fulle tribuner og mange mål.

Begge lag har klassespillere som utvilsomt vil prege semifinalene. Gjelleråsen har kanskje eliteseriens beste lag og har spilt bra hele sesongen. Sarpsborg begynte sesongen svakt, men har kommet sterkt tilbake og endte på en fjerde plass.

Spillende trener Flemming Pettersen i Gjelleråsen syntes det er helt greit at de trakk Sarpsborg.
-Hadde vi trukket Kverneland hadde det blitt en helt annen type kamp enn det vi får mot Sarpsborg nå. Nå blir det to spillende lag som virkelig vil spille innebandy slik vi liker det. Sarpsborg er et bedre lag, men få tenker på hvor vanskelig det er å møte Kverneland som spiller etablert forsvar og satser på kontringer, det skal Greåker få merke.

-Fordel med hjemmekamp først
De fleste Gjelleråsen spillerne var med på NM-finale tapet i fjor, men de har godt tak på Sarpsborg fra tidligere NM kamper.
-Først og fremst er vi meget fornøyd med å begynne hjemme først. Der er vi trygge og gode. Vi har historisk sett et godt tak på Sarpsborg, hvis vi ser bort fra finalen i fjor. Vi har slått de ut av NM to ganger tidligere og vil gjerne gjøre det i år også. I seirespillet vant vi 8-7 hjemme og hele 11-5 borte, det er fint å ta med seg. Vi har også fullt lag uten skader, og forventer to kanskje tre tette og tøffe kamper mot Sarpsborg, sier Pettersen videre.

Kristiansen og Kronberg
Hvis du ikke har lært deg disse to navnene før semifinalene, vil du garantert huske de når kampene er ferdige. Begge har blitt kåret til eliteseriens beste spillere og de har plukket 80-90 poeng hver de siste sesongene. Kristiansen avgjorde NM-finalen i fjor og GIF spillerne glemmer nok ikke det.
-Ketil Kristiansen er en spiller som alle lag må ha et godt øye til, men vi legger ikke opp kampene etter spillere på motstanderlagene. Sarpsborg har også mange raske spillere utenom Ketil "Kællen" Kristiansen. Vi har vel en del gode raske spillere vi også, sier Pettersen med et smil.

-Tapte seriegullet på spillende trener
Det er ikke mange lag i eliteserien som har spillende trener som Gjelleråsen har. Flemming Pettersen føler at det kan være vanskelig å ta riktig avgjørelser når det tetter seg til. Han føler at seriegullet glapp grunnet dette.
-Alle vet hvor vanskelig det kan være å ta de riktige avgjørelsene som trener på benken. Som spillende trener blir det ekstra hektisk og føler nok at med bedre coaching ville vi tatt seriegullet i år. Jeg merket det spesielt i tette tøffe oppgjør og de blir det mange av i et NM sluttspill. Vi endret litt på hvordan jeg skal fungere og coache under kamper. Dette fungerte bra i den siste kvartfinalen mot Sveiva og det tar vi med oss inn mot Sarpsborg kampene. NM kamper er helt spesielle og det er det her vi har ventet på nesten hele sesongen. Vi tapte seriegullet, det skal hevnes, nå skal vi banke Sarpsborg, avslutter Pettersen før han må gå og ta de siste forberedelsene til morgendagens kamp.

Skal Kverneland kopiere Sola?
Det blir det store spørsmålet når Greåker og Kverneland møtes i semifinalene. I 1993 gikk nemlig Sola til NM-finalen for herrer. Etter den tid har ingen herrelag fra Rogaland greid å kopiere Sola sin bragd. I 1993 tapte Sola 5-1 mot Greåker, så Greåker er vant til å vinne over vestlendingene. I de to siste NM-sluttspillene har Kverneland tapt i kvartfinalene, men for tre år siden greide de nesten en finalbillett. De gikk til en tredje og avgjørende kamp mot Holum som Kverneland tapte. Denne sesongen har Kverneland tatt en historisk bronsemedalje i eliteserien, og vil nok prøve å krydre sesongen med en finalebillett.
-Det tar nok ennå noen år før Rogaland er der Østlandet er, men vår utviklingskonsulent i Jørn Hansen har løftet innebandy sporten mye den siste tiden. Nå begynner det å bli bra sving på de aldersbestemte lagene, og da blir Rogaland et distrikt å regne med i mange år framover, sier Geir Kro som driver egen innebandyside på nettet og er back på Kverneland IBK.

Aldri vunnet i Tindlundhallen
Kverneland må ta turen til Greåker i den første kampen, sist de var i Tindlundhallen tapte de hele 10-4. Kverneland klagde da litt på kampoppsettet, de hadde en kamp i bena fra dagen før, noe ikke Greåker spillerne hadde. Nå skal de bevise at Kverneland fortjente bronsemedaljen og ta sin første seier i Tindlundhallen. I fjor ble det uavgjort 10-10 i seriespillet og Kverneland vant to av tre perioder.
-Vi er mer avhengig av enkeltspillere enn det Greåker er, de har en bredere stall og større stjerner. Keeperen vår Einar Haga har spilt strålende i år og vi håper han fortsetter med det mot Greåker. Det er ikke mange lag som vinner i Tindlundhallen og vi har ikke gjort det før, men en gang må vel bli den første, sier Kro som på grunn av hjernerystelse ikke spiller søndagens kamp mot Greåker.

Historiske Greåker
Greåker er og blir favoritter mot Kverneland. De er kanskje ikke så store favoritter som tidligere år, men med hele seks NM-gull, kan vi ikke si noe annet. De har vært like suverene på innebandybanen som Rosenborg har vært på fotballbanen. Greåker topper maratontabellen og har deltatt i samtlige sesonger i eliteserien. De er også det eneste laget i Norge som har deltatt i alle NM for herrer siden 1992. Kun en gang tidligere har de blitt slått ut før semifinalene og det var i fjor mot Tunet. Det ryktes også om at Kverneland og Greåker trives i hverandres selskap, hvordan blir det når det skal kjempes om finaleplass i NM?
-Vi har vel ikke noe lag som vi hater i eliteserien, men Greåker er jo et lag vi alltid har sett litt opp til. De er Norges ledende klubb og har mange hyggelige spillere og ledere. Når kampene mellom oss skal spilles er det satt litt til siden, noe som er alle er som driver idrett forstår. Sist Greåker var i Stavanger kjørte jeg Mac Widlund treneren til Greåker til stasjonen, da fikk han kun med seg ett poeng. Det skal bli deilig på torsdag da han må hjem med tap i bagasjen og kanskje er ute av hele NM, avlutter Geir Kro i Kverneland med et stort smil rundt munnen.

tekst: Eric Müller
foto: Henning Rugsveen / Sondre Engell / Kyrre Merg

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no