Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Kan Sagene stoppe Holmlia?

Det blir det store spørsmålet når de to i kveld møtes til første kamp i NM-semifinaler for kvinner. Holmlia har seks strake seriemesterskap og tre NM-gull i bagasjen. Sagene har aldri vunnet en serie- eller NM-kamp mot Holmlia, men de har Helena "Myggan" Lindberg.

Lindberg er den damespilleren i Norge som har markert seg mest de siste sesongene. Hun har blitt poengplukker i eliteserien for kvinner hele fem ganger og er blitt kåret til årets spiller to ganger. Foran årets sesong gikk hun kanskje litt overraskende fra nettopp Holmlia til Sagene.

Jevne kamper
Holmlia og Sagene ble henholdsvis nummer en og to i årets eliteserie for kvinner. Resultatene i NM-puljespillet gjør at nettopp de to møtes allerede nå. Mange hadde nok trodd at dette ville bli finalelagene, men Akerselva stoppet Sagene for puljeseier sist helg. Holmlia har vunnet begge oppgjørene i serien mot Sagene denne sesongen. De vant kampene 8-5 og 4-2, og er nok knappe favoritter også i NM, men Holmlia har snublet før. For to år siden vant de serien suverent og vant alle kampene, men tapte to NM-semifinaler mot Slevik. Holmlia har en fordel med eventuell tredje kamp i Holmliahallen, og mange tror det vil avgjøres i en tredje og siste kamp.

NM-laget Tunet
Det er liten tvil om at Tunet er NM-laget for kvinner, de har spilt hele 10 NM-finaler. I de siste åtte NM-finalene har Tunet vært en av finalelagene, noe som er meget imponerende. Som regjerende Norgesmestere og sin gode NM-statistikk er det ikke overraskende at Tunet spiller semifinale mot Akerselva. Tunet skuffet kanskje mange denne sesongen, med sin dårligste plassering i eliteserien for kvinner noensinne (5. plass).

Akerselva vs Tunet
Dette er et klassisk NM-oppgjør mellom to gode damelag. Akerselva har ikke spilt en NM-finale siden 1999, da de vant mot nettopp Tunet. Akerselva har spilt NM-semifinaler de siste fire årene, men har blitt stoppet av Tunet og Holmlia. Skal Akerselva greie å snu trenden og komme seg til årets NM-finale? I serien vant de en kamp hver. Tunet vant 3-2 hjemme, men tapte 6-4 borte. Akerselva viste solide takter sist helg i NM-puljespillet da de vant 6-2 mot Sagene.

Jevn eliteserie
Selv om Holmlia også denne sesongen ble seriemestere, har det vært jevnt. Det har gått et klart skille mellom de seks best lagene og de fire som endte i bunn. Slevik som er inne i et generasjonsskifte ble nummer seks. Slevik, VIF, Sola og Sveiva måtte takke for seg etter NM-puljespillet. Mest surt var det sikkert for Sveiva-damene som kom før Tunet i serien og ikke kom videre i NM på grunn av dårligere målforskjell enn Tunet.

Eliteserien for kvinner har hatt en positiv økning på publikumsantallet fra i fjor og publikum vil nok også få med seg årets spennende NM-sluttspill.

tekst: Eric Müller
foto: Henning Rugsveen / Sondre Engell

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no