Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Raymond
- Norges mest kjente innebandyspiller

Lørdag, 3. desember, kl. 1300 i Tindlundhallen
Greåker IBK - Gjelleråsen IF


Når Greåker møter Gjelleråsen til toppkamp lørdag formiddag, vil Raymond Kvisvik spille fra start for Greåker. Østfolds mest kjente fotballspiller har blitt 31 år, samboer og pappa til Adam (14 måneder).

At Raymond Kvisvik har spilt innebandy for Greåker er vel allment kjent i landet, men den seneste hele sesongen som "Ray" spilte var sesongen 1994/95, altså 11 år siden.


Vi ringte Raymond for å kjenne ham på pulsen foran toppkampen i morgen.

Først og fremst, velkommen tilbake og takk for oppmerksomheten du har gitt sporten!
- Takk, hyggelig å være tilbake.

Har innebandyen forandret seg på disse årene?
-Ja, heldigvis vil jeg si, det har blitt bedre nivå, det går kjappere.

Du har spilt noen kamper til og fra under disse 11 årene?
- Ja, seneste gangen var vel i europa-cupen i Sveits 2004, da var jeg med laget som tolk. Med tanke på det tette kampprogrammet så valgte treneren å hvile noen nøkkelspillere så jeg spilte en kamp mot et svensk lag, Haninge tror jeg de het. Det ble scoring i kampen også :-)

Du har med andre ord fulgt med på laget i ditt hjerte?
- Ja, Greåker har alltid en plass i mitt hjerte. Det var vanskelig å få sett kamper da jeg spilte for Brann og bodde i Bergen. Men ellers har jeg fått med meg hva som skjer i klubben.

Er det noen av dine lagkamerater som er igjen fra "din tid"?
- Siggen (Lars Erik Sikkeland, red. anm) var med allerede på den tiden, han er en av gutta som har imponert meg mest siden jeg kom tilbake, han er en fantastisk spiller. Jeg trente tidligere 2. laget til Greåker, da spilte Jørn André og Stian (Isnes og Skau) på det laget, se på dem nå, kjempemorsomt å se hvor gode de har blitt, men det er så mange som er gode i Greåker. Det er en utrolig bra klubb å være i og spille for. Miljøet er det viktigste for å få fremgang.

Hvordan ser du fremtiden for norsk innebandy?
- Jeg håper og tror at veksten fortsetter i landet og jeg tror på at det er klubbene selv som må fortsette å utvikle seg og vokse gjennom seriøst arbeid.

Tilbake til kampen i morgen, hvem vinner?
- Det gjør laget som har dagen. Det er to gode lag, kanskje de to beste i Norge for tiden, jeg tror det blir offensiv innebandy, og en fin kamp for publikum.

Spiller du fra start?
- Jeg vet om jeg spiller eller ikke men du får spørre Mac om det er offisielt eller ikke.

Innebandy.no har spurt noen av de andre aktørene i lørdagens toppkamp om Raymond:

Mattias Samuelsson, Gjelleråsens beste poengplukker (40 poeng), bare Greåkers Stian Skau ligger foran.
- Jeg har ikke sett han spille, bare hørt at han har spilt innebandy før. Ryktene sier at han har bra spilleforståelse, stemmer det klarer han seg sikkert også på en innebandybane, sier Matte.

Flemming Pettersen, spillende trener i Gjelleråsen IF.
- Vi var på banen samtidig i NM-finalen mellom Tunet og Greåker 1996, da var jeg "gjestespiller" fra elitehockey og han fra elitefotballen, jeg kan ikke si at jeg husket han som spiller da. Nå vet vi ikke om Greåker kommer til å bruke Raymond mot oss i morgen, men gjør de det er han helt sikkert veldig god, avslutter Flemming.

Mac Widlund, trener Greåker IBK.
- Jeg blir mer og mer imponert av denne mannen. Han vokser som innebandyspiller for hver trening han er på, han skjønte lagets spillesystem veldig fort og gled rett inn i spillet, sier Mac Widlund. Som spiller har han en helt spesiell spillestil der han bruker sin fantastiske ballfølelse med føtter OG kølle. Jeg har aldri sett noe liknende verken her eller hjemme i Elitserien i Sverige. Den stilen er helt spesiell og passer Raymond veldig godt. Dessuten er han kjapp i steget, hans første 4-5 steg er eksplosive og gir Raymond store fordeler på innebandybanen som da er mye mindre enn fotballbanen, avslutter Widlund.

Men kommer Raymond til å spille fra start?
- Ja, det gjør han. Han har imponert på trening og i de fire periodene han har spilt til nå.

Da sier innebandy.no - Kom deg til Tindlundhallen i morgen!

foto: gibk-bulldogs.com

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no