Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Eliteseriestart for kvinner

Fredag tjuvstarter Eliteserien for kvinner med kamp mellom Slevik og Nor92 i Gaustadhallen.

Fra og med neste år skal kvinnenes Eliteserie bli landsomfattende. Det er derfor mye å spille om for de 10 lagene når første serierunde slås i gang denne helga.

Deltakerlag i årets serie er: Holmlia, Slevik, Tunet, Øreåsen, Sveiva, Akerselva, Sagene, Haugerud, Nor92 og Vålerenga.

For første gang på flere år er det ingen klar favoritt til seriegullet, og Holmlias fem strake seriemesterskap kan bli brutt denne sesongen.

Holmlia har også i år en bra tropp, men har mistet sin kanskje viktigste spiller Helena Lindberg til Sagene. Holmlia har vært flinke til å få fram nye unge talenter, og hvis trenerduoen med Patrick Jonsson (tidligere Holum) og Johanna Engrønningen klarer å få ungjentene til å prestere på sitt beste gjennom hele sesongen, er det ikke noen overraskelse om Holmlia også i år tar hjem seriemesterskapet.

Bak Holmlia er det flere lag som nærmer seg med stormskritt. Både Akerselva og Slevik har sett sterke ut på forsesongen, og Sagene med Helena Lindberg kan nok slå alle lagene i serien.

Akerselva har mange gode resultater fra sesongoppkjøringen, og har fått en av Norges beste kvinnespillere gjennom tidene, Linda Kristiansen, som trener. Akerselva har hatt noen tunge år, men kan kanskje i år finne tilbake til gamle høyder.

Slevik har en meget ung spillerstall, og det blir spennende å se hva den nye treneren Knut Egil Hanssen klarer å få til med Fredrikstadjentene. Talentfabrikken til Roar Nilsen ser nesten utømmelig ut, og de unge jentene i Slevik beviser også hvert år i aldersbestemte NM at de også kan være best når det gjelder.

Hvor Norges E-cup representant og fjorårets Norgesmestere Tunet vil havne på tabellen er meget uvisst. Laget er inne i et generasjonsskifte, men de unge litt urutinerte spillerne vil sikkert vinne mange kamper. Om det vil holde gjennom hele sesongen, gjenstår å se.

Totalt har det aldri vært så mange unge spennende og lovende spillere som i årets eliteserie for kvinner. En ny generasjon med innebandyjenter er på vei fram, og vi ser fram til den jevneste eliteserien på flere år.

Første serierunde går som følger:
Slevik - Nor 92 Fre 23/9 kl.1900 i Gaustadhallen
Holmlia - Vålerenga Lør 24/9 kl.1330 i Holmliahallen
Sveiva - Akerselva Lør 24/9 kl.1400 i Stovnerhallen
Haugerud - Tunet Lør 24/9 kl.1600 i Haugerudhallen
Øreåsen - Sagene Søn 25/9 kl.1430 i Øreåshallen

foto: Henning Rugsveen
(Alle bildene er fra fjorårets NM-finale mellom Holmlia og Tunet)

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no