Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Eliteseriestart for menn

Endelig, nå er tiden inne for den 12. sesongen med Eliteserie innebandy for menn. Førstkommende lørdag starter det som ser ut til å bli den mest uvisse og spennende serien noen gang.

For første gang deltar det lag fra 4 forskjellige regioner; Øst-, Vest-, Midt- og Nord-Norge. Forhåndstipsene fra diverse "eksperter" gir ingen klar favoritt men at det er mange "om beinet".

Her finner vi de regjerende norgesmesterne Sarpsborg, forhåndsfavorittene Fjerdingby, alltid like sterke Greåker fra Østfold og "nye" spennende Gjelleråsen.

De som tippes å ligge på den nedre delen av tabellen er; et ungt Tunetlag, gamle helter i Sveiva, Nord-Norges krigere fra Harstad og ny opprykkede Ugla fra Trondheim.

De øvrige lagene kan heller ikke ekskluderes fra verken bunnstrid eller kamp om seriemedaljene, vi gjentar, spennende og uvisst.

Klarer fjorårets serie og Norgesmestere Sarpsborg å forsvare titlene sine?
Forrige sesong ble definitivt Sarpsborg sin. I serien vant laget 20 av 22 kamper med kun en uavgjort kamp og et tap. Klubben satte også scoringsrekord med et snitt på over ti mål pr kamp.

Kommer nykommerne å klare overgangen fra 1. divisjon?
Ugla IBK fra Trondheim og Østfoldlaget Fredrikstad har spilt i den høyeste serien før. Har de lært av det?, og kommer det til å være nok for å klare ny kontrakt?

Lørdag 11. mars 2006, straks etter kl. 16.00 har vi svaret på hvordan sluttabellen i årets Eliteserie ser ut. Deretter venter det alltid like spennende NM sluttspillet. Sluttspill har i alle år vært vanskelig å forutsi. Det er bare å se på NM historien, mesterlaget har aldri klart å forsvare sin tittel.

Plasser 1-8, til NM-slutspill. Lag 1 og 2 trekkes mot lag 7 og 8, lag 3 og 4 trekkes mot lag 6 og 7. Kvartfinaler og semifinaler spilles i best av 3 kamper. Høyest rangert lag har fordel av to hjemmekamper.
Plass 9 og 10, til Eliteserien 2006/2007.
Plass 11 og 12, rykker ned i div 1.

Allerede i den første serierunden er det mange godbiter.
Lagene fra Harstad, Trondheim og Stavanger starter alle med hjemmekamper, og på østlandet kan man se lokaloppgjørene Gjelleråsen-Fjerdingby, Greåker-Slevik og Sarpsborg-Fredrikstad.

En av de største profilene i eliteseriens historie, Willy Fauskanger, har før denne sesongen byttet klubb fra Greåker til Slevik. Med seg på flyttelasset tok han med seg Anders Østmark og Erik Rasmussen, to andre gamle Greåker og landslagsspillere. Det kan nok bli et tøft møte med gammel klubb og lagkamerater for den nye Slevik trioen i Tindlundhallen førstkommende lørdag.

Også i oppgjøret mellom Gjelleråsen (tidligere Holum) og Fjerdingby er det mange følelser i spill. Raymond Evensens (bildet) gamle rekkekamerat i Fjerdingby, Flemming Pettersen (bildet), har før denne sesongen blitt spillende trener i Gjelleråsen. Om de to gamle "kompissene" fortsatt er på talefot etter lørdagens kamp, gjenstår å se.

Første serierunde spilles som følger:
Greåker - Slevik Lør 24/9 kl.1300 i Tindlundhallen
Harstad - Sveiva Lør 24/9 kl.1400 i Harstadhallen
Gjelleråsen - Fjerdingby Lør 24/9 kl.1630 i Lihallen
Ugla - Sagene Søn 25/9 kl.1400 i Byåsenhallen
Kverneland - Tunet Søn 25/9 kl.1600 i Frøyhallen
Sarpsborg - Fredrikstad Man 26/9 kl.1900 i Skjeberghallen

- Pressemappe med informasjon om Eliteserieklubbene -

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no