Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


1.div øst menn 2005/2006

Til helgen starter 1.div østland for menn. På forhånd er serien spådd å bli den jevneste noen gang, og det er kun vinneren som får mulighet til å kvalifisere seg opp i Eliteserien.

Årets sesong blir også den siste hvor 1.div østland består av 10 lag. Fra og med neste sesong er det bestemt at 1.div øst skal utvides med to lag til totalt 12.

Serien i år består av Øreåsen og Bærums Verk, som rykket ned fra fjorårets Eliteserie. De nyopprykkede lagene Hasle/Løren fra Oslo og Råde fra Østfold, samt divisjonsveteranene fra sist sesong: Drammen, Grei, Holmlia, Lørenskog, Bækkelaget og Nor 92.

Hvem som er favoritter til å ta hjem seriegullet er vanskelig å si, men mange peker på Holmlia, Grei og Drammen.

Holmlia med den gamle landslagssjefen Glenn Rimmereide ved roret, har før denne sesongen hentet hjem landslagsspilleren Tu Tran Minh (bildet) fra Gjelleråsen, og fått klare forsterkninger i Christian Mathisen (Tunet/Holum/Thorsov) og Robin Larsen (Tunet). Holmlia har også mange spennende unge spillere, og en av de som er verdt å merke seg er U19-landslagets Christian Nguyen (født 1988) som allerede i sin debutsesong kan bli en av seriens store profiler.

Grei har også et ungt mannskap med en kjerne av spillere født på starten av 80-tallet. Tidligere år har gutta fra Grei svingt veldig i prestasjonene fra å vinne mot de beste til å tape mot de dårligste. Hvis de tidligere urutinerte Grei-Spillerne klarer å holde sitt potensielt høye nivå gjennom hele sesongen, blir Grei en farlig utfordrer til serietittelen.

Drammen har mistet sin store målgjører fra i fjor, Manne Strandberg, men har hentet inn finnen Tommi Ahola som erstatter. Ahola er stor stjerne i hjemlandet Finland, og er kanskje en av de mest spennende utlendingene i de norske seriene denne sesongen. Han blir nok også ganske sikkert å finne i toppen av poengligaen når han blir spilleklar etter tredje serierunde. Drammen var det eneste laget som klarte å holde litt følge med suverene Fredrikstad sist sesong, og har nok ikke noe dårligere lag i år, selv om det ser litt tynnere ut på back-siden.

Pga. utvidelsen av 1.div øst til 12 lag er det uvisst hvor mange lag som rykker ned fra divisjonen etter endt sesong. Dette avhenger av hvor mange lag som rykker ned fra Eliteserien til 1.div øst, og om vinnerlaget av årets serie klarer å rykke opp i Eliteserien. I teorien kan ingen lag rykke ned, men i teorien kan også tre lag rykke ned. Det vil nok derfor være lurt å holde seg unna de tre siste plassene.

Mange tror at de nyopprykkede lagene Hasle/Løren og Råde vil få det tøft i årets serie, men mange spår også at fjorårets Eliteserielag Øreåsen vil få det vanskelig.

Førstkommende helg vil vi kanskje få en liten pekepinn på hvordan styrkeforholdet er mellom lagene.

Første serierunde går som følger:
Holmlia - Råde Lør 24/9 kl.1630 i Holmliahallen
Drammen - Hasle/Løren Søn 25/9 kl.1400 i St. Hallvardhallen
Øreåsen - Bækkelaget Søn 25/9 kl.1700 i Øreåshallen
Grei - Lørenskog Søn 25/9 kl.1800 i Nye Apalløkka
Bærums Verk - Nor 92 Søn 25/9 kl.1800 i Rykkinnhallen

foto: Henning Rugsveen

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no