Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


U19 nedsablet av Sverige

(Sverige-Norge 17-1) Norges U19 landslag gikk på en skikkelig smell mot svenskene i lørdagens landskamp. Hele 17 ganger måtte ballen hentes ut av eget nett før de latviske dommerne blåste av matchen. Christian Nguyen ble imidlertid den først som noensinne har scoret mot svenskene på dette nivået.

- Det var utrolig deilig å score mot svenskene, gliste Christian Nguyen.
- Men det hjelper jo ikke så mye når vi går på en slik blemme da, sukker han lettere fortvilet
- Jeg syns vi hang brukbart med i perioder, men når vi slipper markeringene slik vi gjør i store deler av kampen blir vi straffet hardt av gode svensker, konstaterer Christian.
- I tillegg er vi jo alt for dårlige foran mål når vi får sjansen, slutter han.

Skuffet
- Jeg er mest skuffet over resultatet og alle de personlige feilene som er årsaken til at det blir så mye.
- Vi skal ikke gi opp selv om det er demoraliserende å ligge under med så mange mål. Hvis vi tar bort alle de personlige feilene kunne det sett vesentlig bedre ut.
- Hadde spillerne fokusert på arbeidsoppgavene sine hadde vi unngått å bli ydmyket på den måten vi ble.
- Mulig det var feil å kjøre mann mann mot dem, men det vet vi jo ikke. Samtidig kunne det blitt like stygt med soneforsvar med så mange personlige feil.
- Mot slutten ble det mange hengehuer, og da er det lett å slippe inn mye mål mot en motstander av Sveriges kaliber, sukker Johnny Petersen.
- Jeg lover en vesentlig bedre kamp i morgen søndag, slår en optimistisk landslagssjef fast.

Gav opp
De norske spillerne var fulle av offensive tanker før kampen, men etter som det ene målet etter det andre rant inn i eget nett ble de mer og mer motløse. Mot slutten av kampen så det faktisk ut til at flere av spillerne gav opp. Men med flagget på bryster er det rett og slett utilgivelig. Er du tatt ut for å representere Norge skal du blø for laget og flagget på brystet.

Hyggelig bekjentskap
Med ti minutter igjen å spille satte trener Johnny Petersen inn 16 år gamle Steffen Løvland. Unggutten kom inn med lave skuldre og satte umiddelbart preg på kampen. Med en utrolig optimistisk spillestil kom han faktisk til flere brukbare sjanser mot lutten av kampen. Et hyggelig bekjentskap som vi garantert kan forvente oss mer av i fremtiden.

tekst og foto: Per Ole Eliassen

- Kampfakta -

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no