Home Norges Bandyforbund
Terminlister Resultater Landslag NM Informasjon Notiser Turneringer Adresser Regelverk Kurs Bilder Historie Statistikk Linker Diskusjonsforum World Floorball Championships 2000 Utviklingsavdelingen International Floorball Federation


Norske landslagsdrakter til Mali

Noe av det gamle landslagsutstyret har kommet til god nytte da 6 fulle bager med treningsdresser og landslagsdrakter ble sendt til Vest-Afrika sammen med et fotballag fra Mali.

Det var i forbindelse med Norway Cup der bl.a et lag fra Mali deltok, et jentelag (14-15 år), Aiglonettes (små ørner). Lagets kvinnelige trener, Aissata Kouyate har gjennom Norges Fotballforbund fått sin trenerutdannelse og nå deltok laget fra Mali i Norway Cup for første gang. NFF har i flere år arbeidet med internasjonalt utviklingsarbeid og gjennom Anders Krystad i fotballforbundet fikk vi kontakt med Mamadou Haidara som bl.a er prosjektkoordinator for det internasjonale fotballsamarbeidet med Norge.

-" Det er veldig hyggelig å kunne bidra med noe i slike prosjekter, og jeg fikk under samtalen med Mamadou klart for meg at utstyr kommer veldig godt med i det arbeidet med utviklingsprogrammene i lokalsamfunnet", sier Janne Serenander i NBF-I


Mali
Befolkning: 11,6 millioner innbyggere (2001)
Forventet levealder: 52 år
Barnedødelighet (under 5 år): 231 per 1000
Areal: 1 240 092 km²
Hovedstad: Bamako
Offisielt språk: Fransk
Bruttonasjonalprodukt per innbygger: 210 USD

Republikken Mali ligger i Vest-Afrika og grenser til Algerie, Niger, Burkina Faso, Guinea, Senegal, Mauritania og Elfenbenskysten. Elven Niger renner gjennom landet fra sør til øst. En stor del av de sentrale deler av Mali ligger i Sahelområdet. Dette området strekker seg tvers over kontinentet fra Senegal i vest, til Rødehavet i øst, og danner en overgangssone mellom det tørre Sahara og de fuktigere områdene.

Landet er et av de fattigste i Afrika, med problemer som har fått ett enormt omfang etter flere år med tørke.

Landets befolkning er sammensatt av tallrike stammer av ulik etnisk opprinnelse, med kulturelle særtrekk og forskjellig levesett. Bambara-stammen er den største (35 %), fulgt av stammene Peul, Snoufou, Soninké, Songhai, Malinké, Touareg og Dogon.

For spørsmål om sidene ta kontakt med innebandy@nif.idrett.no