Sverige verdensmestere

Sverige vant dagens VM-finale med 6-5 mot Finland.

Sverige er dermed de første verdensmestrene i klassen U19 kvinner.

I en velspilt og jevn finale, vant Sverige tilslutt. Men seieren satt langt inne, og Finland produserte nok sjanser til å vinne kampen.

Finland startet best, og tok fortjent ledelsen. Sverige presset på, men Finland greide å doble ledelsen, før Sverige reduserte. Etter hvert fikk Sverige bedre uttelling på sjansene sine, og gikk opp i en 3 - 2 ledelse.

Sverige tilkjempet seg også mer ballinnehav, men det tøffe fysiske spillet resulterte i flere 2 minutters utvisninger, og blant annet en 5 minutter. Dessverre for Finland, drøyer det helt til den siste utvisningen på tampen av kampen, før man skårer i overtall. Sverige, på sin side produserer jevnt og trutt i fem mot fem, og Finland må hele tiden jage utlikningen. At Finland ikke utnyttet overtallene bedre blir til slutt også helt avgjørende i en så jevn kamp, der Sverige alt i alt er best og vinner fortjent.

Vi gratulerer Sverige med det første gullet for U-19 kvinner.

tekst: Vidar Johansen