Kampreferat Norge - Latvia

Latvia 8 - Norge 6

1. Periode
Kampen starter godt for vår del. Jentene spiller disiplinert defensivt og finner hverandre fint i oppspillsfasen. Vi tar også oppskriftsmessig ledelsen 0 - 1 etter at Mari Grønlund har tråklet seg igjennom Latvias forsvar og dratt ut keeperen. U - 19 damenes første mål er et faktum!

Fornøyde med denne prestasjonen stiller vi opp på dropp, kun for å se at Latvia tar ballen, går rett i angrep og utlikner. Etter denne kalddursjen virker det som om alle blir litt usikre, og dette preger spillet ut perioden.

2. Periode
I løpet av pausen har man bestemt at man vil spille med to femmere, for å få mer flyt i spillet og byttene. Man velger derfor å sette ut løperrekken med Oda, Henriette b, og Pia. Latvia har imidlertid benyttet pausen godt, og starter perioden forrykende. to mål i løpet av 2.20 min sier sitt. Etter dette åpner seg opp. Jentene jobber seg sakte med sikkert inn i kampen igjen og Mari Grønlund reduserer til 3 - 2. Kampen bølger frem og tilbake, med et lite overtak til oss. Vi går etterhvert opp til 4 - 5 og føler at denne ledelsen fortjener vi å ta med oss til pause. Det skjer imidlertid ikke, da Latvia utlikner med under ett minutt igjen.

3. Periode
3. Periode likner ganske mye på 2. periode. Latvia presser på i starten av perioden, og går opp i ledelsen med to skåringer. Vi kommer inn i kampen igjen, men dessverre greier vi ikke å utlikne. Tilslutt tar vi ut keeper, og Latvia kan skåre i åpent mål 3 sek før slutt.

Oppsummering:
Dette var en tett og jevn kamp, der jentene periodevis viste at de kan spille god innebandy. Dessverre så var Latvia hakket bedre i dag, og viste at de holder et godt sportslig nivå.

Jentene skal ha honnør for at de flere ganger jobber seg inn i kampen, og at de holder humøret og kosentrasjonen oppe hele veien.

Nå skal vi fokusere på morgendagens kamp mot Ungarn, med en treningsøkt før vi tar kvelden.

Tekst og foto: Vidar Johansen